Mogelijk KREDIET in winkel
Newsletter

Inscrivez-vous

Uw winkelmandje

U hebt niets in uw winkelwagen.

U hebt niets in uw winkelwagen.

Wij aanvaarden Ecocheques en EcoPass Overname van uw oud toestel Betaling in cash aan de levering
Nieuw !!! GRATIS levering vanaf 300 € van aankoop (in België)                    

Recettes

Cocktails

Bloody Mary

Ingrediënten
• 2 cl wodka
• 6 cl tomatensap
• 3 druppels worcestershiresaus
• 2 druppels tabasco
• sap van ¼ limoen
• selderijzout
• versgemalen zwarte peper
• stukje verse selder
• ijsblokjes
Bereiding
Meng wodka, tomatensap, worcestershiresaus, tabasco, limoensap, selderijzout en peper dooreen. Schenk je Bloody Mary in een cocktailglas met daarin enkele ijsblokjes, en werk af met een stukje verse selder.

Caipirinha Mary

Ingrediënten
• 6 cl rum
• 2 limoenen
• 2 eetlepels bruine suiker
• fijngemalen ijs
Bereiding
Snij de limoenen in partjes en doe ze in een cocktailglas. Strooi er de bruine suiker over en pers met een stamper het sap uit de limoenen. Vul dit aan met het fijngemalen ijs en de rum. Alles even goed door elkaar roeren en meteen opdienen.

Mojito

Ingrediënten
• 5 cl witte rum
• 5 tot 7 blaadjes verse munt
• fijngemalen ijs
• 1 halve limoen
• rietsuiker
Bereiding
Doe een kwartje van een limoen en 1 eetlepel rietsuiker in een cocktailglas en pers met een stamper het sap uit de limoen. Vul het glas tot driekwart vol met fijngemalen ijs, en voeg er de rest van de limoen en de muntblaadjes aan toe. Giet er de witte rum over en voeg er naar smaak mineraalwater aan toe.

Piña colada

Ingrediënten
• 3 cl witte rum
• 2 cl Malibu
• 6 cl ananassap
• 4 cl kokosroom
• ijsblokjes
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe. Schud kort maar krachtig, en giet de Pinã Colada door een barzeef in een cocktailglas.

Sangria

Ingrediënten
• 1 appel
• 1 citroen
• 2 sinaasappels
• 100 g aardbeien
• 1 fles rode wijn
• 150 g suiker
• kaneelstokje
• 10 cl cognac of Grand Marnier
• 50 cl mineraalwater
Bereiding
Maak de vruchten grondig schoon en snij ze in partjes. Meng ze samen met alle andere ingrediënten in een kan, en zet deze een paar uur in de ijskast. Koel serveren.

Tequila sunrise

Ingrediënten
• 4 cl Tequila
• sinaasappelsap
• grenadine
• ijsblokjes
Bereiding
Giet de Tequila en het sinaasappelsap in een cocktailglas en voeg er enkele ijsblokjes aan toe. Meng de cocktail even dooreen en voeg er vervolgens een klein scheutje grenadine aan toe.

Sprankel met alcohol

Schuimende Perzikbellini

Ingrediënten
3 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
3 el grenadine
1 fles gekoelde droge witte
mousserende wijn Bereiding
Pers met de Sapcentrifuge de perzikhelften uit boven een grote kan. Roer de grenadine erdoor en vul aan met de wijn.
Serveer direct in wijnglazen.

Soda-Club Americano

Ingrediënten (per glas)
• ½ borrelglas Vermout
• 1 borrelglas Campari
• 1 stukje citroenschil
• 1 schijfje sinaasappel
• Soda-Club bruisend water
• IJsblokjes
Bereiding
Schenk de Vermout en de Campari in een groot glas over twee ijsblokjes. Het geheel goed doorroeren. Voeg het citroenschilletje en het stukje sinaasappel toe. Aanvullen met Soda-Club bruisend water.

Soda-Club Cerises Spéciales

Ingrediënten (goed voor circa 8 glazen)
• 250 g kersen
• Sap van 1 citroen
• 1 fles rode wijn
• 2 eetlepels witte basterdsuiker
• 2,5 dl Soda-Club bruisend water
Bereiding
Ontpit de kersen en doe deze met het vrijgekomen sap en het citroensap in een (glazen) kan. Voeg de helft van de wijn toe en laat alles circa 30 minuten op kamertemperatuur staan. Los de suiker op in de resterende wijn. Meng het geheel en zet het 1 uur afgedekt in de koelkast. Serveer de drank uit de glazen kan, vul de glazen voor 2/3 met het wijnmengsel en vul ze aan met Soda-Club bruisend water.

Soda-Club Habanera

Ingrediënten (per glas)
• 1 borrelglaasje rum
• 1 borrelglaasje sinaasappelsap
• 1 theelepel citroensap
• Soda-Club Orange
• IJsblokjes
Bereiding
Meng de rum met het sinaasappelsap en citroensap. Schenk het in een glas met ijsblokjes. Vul het glas aan met Soda-Club Orange.

Soda-Club Kir

Ingrediënten (per glas)
• ¼ glas witte wijn
• ¾ glas Soda-Club bruisend water
• 1 theelepel Soda-Club Frambozen Kids siroop
Bereiding
Giet de wijn in een glas, voeg de Soda-Club Frambozen Kids siroop toe. Vul het glas aan met Soda-Club bruisend water.

Soda-Club Lemon/Grapefruit rum<

• ½ dop Soda-Club Lemonsiroop
• ½ dop Soda-Club Pink Grapefruit Light siroop
• Rum
Bereiding
Maak een fles bruisend water. Voeg hier de twee siropen aan toe en vul de fles tot de dop aan met rum.

Soda-Club Perzik Bowl

Ingrediënten (goed voor circa 10 glazen)
• 500 g rijpe perziken
• 150 g suiker
• 0,5 dl cointreau
• 1 fles witte wijn
• 1 liter Soda-Club bruisend water
Bereiding
Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Bestrooi de schijfjes met de suiker en schenk de cointreau en de wijn erover. Zet alles, afgedekt, tenminste 1 uur in de koelkast. Schenk vlak voor het opdienen het Soda-Club spuitwater erbij.

Soda-Club Sangria

Ingrediënten (goed voor circa 8 glazen)
• 1 fles rode wijn
• 3 eetlepels witte basterdsuiker
• 2 sinaasappelen
• 2 eetlepels cognac of campari
• 2,5 dl Soda-Club bruisend water
• Vers fruit (appel, peer, perzik)
• IJsblokjes
Bereiding
Schenk de wijn in een kom. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Verwijder een dun schilletje van de sinaasappelen, zonder het wit en pers de sinaasappelen uit. Voeg het sap en de schil bij de wijn. Schenk hierbij de cognac of campari. Zet het mengsel enkele uren afgedekt in de koelkast. Zeef de wijn in een karaf. Schenk vervolgens het Soda-Club bruisend water erbij. Voeg tot slot de ijsblokjes toe. Versier de drank met verse stukjes fruit naar keuze.

Soda-Club Singapore Sling

Ingrediënten (per glas)
• 1 borrelglaasje gin
• 0,5 borrelglaasje cherry brandy
• 0,5 borrelglaasje citroensap
• 1 schijfje sinaasappel
• 1 takje pepermunt
• 1 theelepel Soda-Club Frambozen Kids siroop
• Soda-Club bruisend water
• 3 ijsblokjes
Bereiding
Schenk in het glas de gin, de cherry brandy, het citroensap en de Soda-Club Frambozen Kids siroop. Roer het geheel goed door en voeg de ijsklontjes toe. Leng aan met het Soda-Club bruisend water. Gebruik als garnering een schijfje sinaasappel en een takje pepermunt.

Soda-Club Spritzer

Ingrediënten (voor circa 6 glazen)
• 1 fles gekoelde witte wijn
• 1 fles Soda-Club spuitwater
• 1 stukje citroenschil
• IJsblokjes
Bereiding
Schenk over de drie ijsblokjes een gelijke hoeveelheid witte wijn en Soda-Club bruisend water. Garneer het glas met een krulletje citroenschil.

Zonder alcohol

Soda-Club Apricot Heaven

Ingrediënten (voor circa 2 glazen)
• 3 rijpe abrikozen
• 1 eetlepel citroensap
• 1 literfles Soda-Club Pink Grapefruit Light
• IJsgruis
Bereiding
Schil de vruchten en verwijder de pitten, pureer ze in een blender of mixer. Vermeng de puree met het citroensap. Doe het ijsgruis in twee glazen. Verdeel de abrikozenpuree over de glazen en vul het aan met Soda-Club Pink Grapefruit Light.

Soda-Club Fruit Punch

Ingrediënten (voor circa 12 glazen)
• 1 kleine meloen
• 4 ananasschijven met sap uit blik
• Verse munt blaadjes
• 2,5 dl versgeperst sinaasappelsap
• 1 dl citroensap
• 1 liter druivensap
• 1 literfles Soda-Club Lemon Tea Light
Bereiding
Halveer de meloen, verwijder de pitjes en maak kleine bolletjes van het vruchtvlees. Schenk het vocht van de ananas bij het sinaasappelsap en snijd de ananas in stukjes. Was de blaadjes munt, sla ze droog en haal ze van de stengel. Roer het sinaasappelsap, het citroensap en het druivensap met de munt door het fruit en zet het, afgedekt, tenminste één uur in de koelkast. Roer voor het serveren de Soda-Club Lemon Tea Light even door het vruchtenmengsel. Serveer de bowl in een cocktail- of bowlglas met een kleine lepel.

Soda-Club Grecian

Ingrediënten (per glas)
• 1 dl perzikensap
• 0,5 dl Soda-Club Orange
• 1 eetlepel citroensap
• Soda-Club bruiswater
• Vers fruit
• IJsgruis
Bereiding
Meng het perzikensap met de Soda-Club Orange en het citroensap. Vul een glas met ijsgruis en schenk het gemengde sap erover. Vul het glas aan met Soda-Club bruisend water. Garneer met vers fruit naar keuze.

Soda-Club Mango Lassi

Ingrediënten (circa 2 glazen)
• 100 gram mango vruchtvlees
• 2 theelepels citroensap
• 2 ½ dl volle yoghurt
• 2 ½ dl Soda-Club lemonsiroop
Bereiding
Meng de yoghurt met de Soda-Club lemonsiroop en verdeel het mengsel over twee glazen. Doe in elk glas wat mango vruchtvlees. Garneer eventueel met een blaadje munt en serveer de drank met een lange lepel.

Soda-Club Mock Bellin

Ingrediënten (voor circa 6 glazen)
• 3 grote rijpe perziken
• 1 liter Soda-Club Lemon tea Light siroop
Bereiding
Verwijder de schil en de pit van de perziken en pureer het vruchtvlees. Roer er langzaamaan de Soda-Club Lemon Tea siroop overheen en verdeel het mengsel over de glazen. Een versere perzik Ice-Tea Light bestaat er niet!

Soda-Club Red Baro

Ingrediënten (voor circa 2 glazen)
• 1,5 dl slagroom
• 2 eetlepels Soda-Club Frambozen Kids siroop
• Soda-Club Orange
• IJsblokjes
Bereiding
Meng de slagroom met de Soda-Club Frambozen Kids siroop. Vul twee glazen met ijsblokjes en verdeel het roommengsel over de glazen. Vul de glazen aan met Soda-Club Orange.

Soda-Club Wimbledon Smoothy

Ingrediënten (voor circa 4 glazen)
• 250 gr aardbeien
• 2,5 dl slagroom
• 2 eetlepels witte basterdsuiker
• 3,5 dl Soda-Club bruisend water
Bereiding
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien met de slagroom en de suiker. Voeg hier bruisend water aan toe.

Kinderdrankjes

Frisse Soda-Club Orange Lemondrank

Ingrediënten
• ½ dop Orange siroop
• ½ dop Lemon siroop

Iced Mint

Ingrediënten
• Koude zwarte thee (o.b.v. BRITA gefilterd water)
• 2 cl. vers geperst citroensap
• 4 cl. pepermuntsiroop
Bereiding
Vul het glas met wat ijsblokjes. Giet daar thee, citroensap en pepermuntsiroop over en roer alles goed door elkaar.

Pink Pelican

Ingrediënten
• 10 cl. sinaasappelsap
• 6 cl. grapefruitsap
• 1 cl. citroensap
• 2 cl. grenadinesiroop
• 2 cl. limoensap
• 4 ijsblokjes gemaakt met BRITA gefilterd water
Bereiding
Doe de ingrediënten met 4 ijsblokjes in een shaker. Sluit de shaker en schud het geheel. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daarin. Serveer met een rietje en met wat fruit.

Pittige Soda-Club Cola

Ingrediënten
• ¾ dop Cola siroop
• ¼ dop Lemon siroop
Bereiding

Soda-Club Assepoester

Ingrediënten (per glas)
• 0,5 dl ananassap
• 0,5 dl sinaasappelsap
• 0,5 dl citroensap
• IJsblokjes
• 1 literfles Soda-Club Frambozen Kids
Bereiding
Meng het ananassap, sinaasappelsap en citroensap door elkaar en schenk dit over de ijsblokjes in een glas. Vul het aan met Soda-Club Frambozen Kids. Garneer het glas eventueel met een schijfje ananas en een cocktailkers aan een prikker.

Soda-Club Cola Float

Ingrediënten (per glas)
• ½ glas Soda-Club Cola
• 2 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
Doe de bolletjes ijs in een glas en schenk er de Soda-Club Cola bij. Serveren met een rietje en een lange lepel.

Soda-Club Donkere Melk

Ingrediënten (1 glas)
• 1,5 dl Soda-Club Cola
• 1 dl melk
• IJsblokjes
Bereiding
Schenk in een glas de cola met de melk over de ijsblokjes. De drank goed doorroeren en garneren met dropslierten.

Soda-Club Kleine Muis

Ingrediënten
• ½ glas Soda-Club Cola
• 1 bolletje vanille-ijs
• Stijfgeslagen slagroom
• 2 cocktailkersen
• IJsblokjes Bereiding
Doe de ijsblokjes in een glas en vul het glas voor 2/3 met Soda-Club Cola. Schep er het bolletje vanille-ijs in en garneer het met stijfgeslagen slagroom en de twee kersen en maak er een mooi muizensnuitje van. Steek twee rietjes en een lange lepel in het glas.

Soda-Club Mexicaanse Oma

Ingrediënten (voor circa 2 glazen)
• 1 sinaasappel
• 1 citroen
• 1 eetlepel vloeibare honing
• 1 literfles Soda-Club Lemon Tea Light
Bereiding
Pers de sinaasappel en de citroen uit en roer de honing erdoor. Verdeel het sap over twee glazen, doe er ijsblokjes in en schenk de glazen vol met Soda-Club Lemon Tea Light.

Soda-Club Rode Koe

Ingrediënten (per glas)
• 1,5 dl koude melk
• 1 eetlepel Soda-Club Frambozen Kids siroop
• ½ glas Soda-Club Orange
Bereiding
Schenk de melk in een longdrink glas en voeg Soda-Club Orange toe tot dat het glas tweederde vol is. Roer vervolgens de Soda-Club Frambozen Kids siroop erdoor en leg het bolletje vanille-ijs in het glas. Twee rietjes in het glas en een lange lepel om het ijs op te peuzelen en de zomerse lekkernij is klaar.

Soda-Club Sorbet

Ingrediënten (per glas)
• Vers fruit
• 1 bolletje vanille-ijs
• Soda-Club frisdrank naar keuze
Bereiding
Doe het vanille-ijs in een hoog glas. Voeg er vers fruit aan toe en maak het meteen af met een Soda-Club frisdrank die je zelf lekker vindt. Pak tot slot een lange lepel en genieten maar!

Koffie en thee

Café noisette

Ingrediënten (2 kopjes)
• ¼ l sterke, hete koffie bereid met gefilterd BRITA water
• 5 theelepels room
• 4 cl kirsch (kersenbrandewijn)
• Suiker
Bereiding
Giet de hete koffie in de kopjes, voeg room en kirsch toe en voeg suiker naar smaak toe.

Citroengrasthee

Ingrediënten
• 4 stengels citroengras (onder meer verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)
• 3/4 l met gefilterd BRITA water
• Honing of bruine suiker
• Eventueel een klein beetje siroop van stemgember
Bereiding
Snijd de stengels citroengras met een groot mes in reepjes van 3 cm. Doe dit in een pan en laat drie tot vier minuten koken met ¾ l water. Laat daarna vijf tot zes minuten trekken. Giet de thee door een zeef in een voorverwarmde pot en zoet de thee met honing of bruine suiker. In de zomer kan de thee ook koud met ijsblokjes en siroop van stemgember worden geserveerd.

Gelei van groene thee

Ingrediënten (voor 10-12 personen)
• 10 g agar-agar (onder meer verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)
• 1 l gefilterd BRITA water
• 175 g suiker
• 10 g Japanse groene-theepoeder (machta)
• 2 dessertlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn)
• 10 kersenblaadjes
• 20 g bruine suiker
Bereiding
Meng de agar-agar met de suiker en 1 l warm water in een pan en laat dit vijf minuten staan. Voeg de groene thee en mirin toe en breng alles aan de kook. Giet een laag van ongeveer 2 cm van de vloeistof in een schaal met rand. Laat de vloeistof daarna in ongeveer twee uur afkoelen. Keer de theegelei om op een snijplank en snijd de gelei in een vorm, bijvoorbeeld met een zespuntige koekvorm (met een diameter van ongeveer 10 cm). Bestrooi de geleisterren met bruine suiker en leg ze op een bord met de kersenblaadjes.

Koffieijs met amaretto

Ingrediënten (4 glazen)
• 500 ml bak vanille-ijs
• ½ l sterke koffie gezet met gefilterd BRITA water en gekoeld
• 4 dessertlepels amarettolikeur
• 200 ml room
• 1 zakje vanillesuiker (naar smaak)
• Chocolade met hazelnoot Bereiding
Doe twee scheppen vanille-ijs in elk glas. Giet de likeur eroverheen en vul aan met koude koffie. Klop de room met vanillesuiker naar smaak stijf en decoreer de glazen met een flinke portie slagroom. Strooi er chocolade met hazelnoten overheen.

Meloen- en limoenthee

Ingrediënten
• 1 Canteloupe meloen
• 2 limoenen
• 3 stengels citroenmelisse
• 8 dessertlepels grenadine
• ½ l gefilterd BRITA water
• 6 theelepels Ceylon thee
• 2 dessertlepels honing
• IJsblokjes
Bereiding
Snijd de meloen in tweeën, verwijder de zaadjes en snij de meloen in acht parten. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukken van 2 cm. Snijd de limoenschil in papierdunne spiralen. Knijp de geschilde limoenen uit. Snijd de blaadjes van twee stengels citroenmelisse in dunne reepjes. Meng de meloen, reepjes citroenmelisse, limoensap en grenadine, en laat dit 30 minuten in de koelkast afkoelen. Giet kokend water over de thee, laat twee tot drie minuten trekken en zeef de thee. Giet het sap van de meloenstukjes in een bak en roer dit met de honing door de thee. Vul de glazen tot tweederde met ijsblokjes, voeg de meloenstukjes en reepjes citroenmelisse toe. Vul aan met de hete thee en versier de glazen met blaadjes citroenmelisse en een stukje limoenschil.

Perzikthee met mousserende wijn

Ingrediënten
• 1 theelepel zwarte thee met perziksmaak
• ¼ l gefilterd BRITA water
• 40 g gedroogde, onbespoten abrikozen
• 1 vanillestokje
• Fijngestampt ijs
• IJskoude mousserende wijn
• Perzikblaadjes of kleine muntblaadjes om te versieren
Bereiding
Zet de perzikthee met ¼ l kokend water, laat dit vier minuten trekken en zeef de thee dan door een theezeefje. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes, schraap de binnenkant van het vanillestokje leeg en voeg de hete thee hieraan toe, samen met de fijngesneden abrikozen. Laat dit afkoelen en pureer het mengsel. Giet een klein beetje van de puree in de glazen en vul aan met fijngestampt ijs en mousserende wijn. Versier de glazen met bloemblaadjes of muntblaadjes.

Thee met aardbeien en rozen

Ingrediënten (4 glazen)
Ingrediënten van de ijsblokjes: • 500 g rijpe aardbeien, schoongeveegd en gewassen
• 3 dessertlepels poedersuiker
• Sap van een ½ citroen
• IJsblokbakje
Ingrediënten voor de thee: • 150 g rijpe aardbeien, schoongeveegd en gewassen
• 1 dessertlepel poedersuiker
• 6 dessertlepels Ceylon thee
• ½ l gefilterd BRITA water
• 8 theelepels rozenblaadjes (bijvoorbeeld van de drogist)
• 4 theelepels suiker
• Sap van een ½ citroen
Bereiding van de ijsblokjes: Snijd de aardbeien in grote stukken, meng ze met de poedersuiker en het citroensap en laat dit ongeveer een half uur trekken. Pureer het mengsel met de mixer, giet het in het ijsblokbakje en zet het bakje minstens vijf uur in de vriezer. Bereiding van de thee: Voor de thee: houd vier aardbeien apart, snijd de rest in de lengte in plakjes en meng dit met de poedersuiker. Giet kokend water over de thee met de rozenblaadjes. Laat dit ongeveer twee tot drie minuten trekken en zeef de thee. Voeg suiker en citroensap naar smaak toe. Doe de ijsblokjes met aardbeien in vier smalle glazen, samen met de gesneden aardbeien, en giet hier de hete thee overheen. Versier de randen van de glazen met de overige aardbeien.

Turkse mokkakoffie met honing

Ingrediënten (voor 4 kopjes)
• 1/8 l sterke, hete mokkakoffie gemaakt met gefilterd BRITA water
• 2 afgestreken dessertlepels sesamzaadjes
• 2 dessertlepels honing
Bereiding
Kook de mokkakoffie met de sesamzaadjes en honing vijf minuten. Meteen serveren.

Verfrissend

Gembersmoothie

Ingrediënten
• 3 dl melk
• 6 gemberbolletjes op siroop
• 2 el siroop van de gemberbolletjes
• 4 kleine bolletjes vanille-ijs, ongeveer 200 g Bereiding
Doe de melk, gemberbolletjes en siroop in de Blender. Voeg het ijs toe en meng 15 seconden op stand 1. Meng daarna ongeveer 30 seconden op de hoogste stand, of totdat een glad geheel ontstaat.
Schenk in twee glazen en serveer direct.

Zomerse cooler

Ingrediënten
• 1 komkommer, gewassen
• 4 appels, gewassen en in 4 stukken gesneden
• 4 blaadjes munt
• 2 stengels selderie, gewassen ijsblokjes, bij het serveren
• 2 takjes munt, als garnering
Bereiding
Pers met de Sapcentrifuge de komkommer uit en vervolgens de appels en blaadjes munt en tot slot de selderie.
Roer de ingrediënten door elkaar en schenk vervolgens in 2 glazen, voeg enkele ijsblokjes toe, garneer met takjes munt en serveer

Vruchtensappen

Bananenshake

Ingrediënten
• 2 bananen, gepeld en in 4 stukken gesneden
• 2 dl melk
• ½ tl vanille-essence
• 4 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
Doe de bananen, melk, vanille-essence en ijs in de Blender en meng op stand 1 tot 2 tot een glad geheel.
Verdeel de bananenshake over enkele glazen en serveer direct.

Exotische vruchtencocktail

Ingrediënten
• ½ rijpe mango, geschild
• ½ papaja, geschild
• 3 dl biogarde-yoghurt
• 2 el heldere honing
• 2 el citroensap Bereiding
Verwijder de pit uit de mango en eventuele zaadjes uit de papaja. Doe de vruchten, yoghurt, honing en citroensap in de Blender.
Meng op de hoogste stand tot een dik en glad geheel. Schenk in 2 longdrinkglazen en serveer direct.

Moment...

Toegevoegd aan uw winkelwagen :


  • facebook
  • tweeter