Mogelijk KREDIET in winkel
Newsletter

Inscrivez-vous

Uw winkelmandje

U hebt niets in uw winkelwagen.

U hebt niets in uw winkelwagen.

Wij aanvaarden Ecocheques en EcoPass Overname van uw oud toestel Betaling in cash aan de levering
Nieuw !!! GRATIS levering vanaf 300 € van aankoop (in België)                    

Recettes

Met rijst

Radetzky-rijstschotel

Ingrediënten (6 porties)
• 1 blik abrikozen (850 g),
• 1,25 dl abrikozensap,
• 1,25 dl water,
• sap van 1 citroen,
• 150 g rondkorrelige dessertrijst,
• 50 g boter,
• 50 g suiker,
• 3 eidooiers,
• 1 zakje vanillepuddingpoeder,
• 2 theelepels bakpoeder,
• 25 g gehakte amandelen,
• 3 eiwitten.
Bereiding
De abrikozen in een zeef laten uitlekken. Het abrikozensap, het water, het sap van de citroen en de rijst in een niet geperforeerde stoomovenpan bij elkaar doen en in de stoomoven zetten. Stoom gedurende 20 minuten op 100°C. Ondertussen de boter, de suiker, de eidooiers, het zakje vanillepuddingpoeder, het bakpoeder, de gehakte amandelen goed door elkaar roeren. De eiwitten stijfkloppen. Bij het signaal van de stoomoven, al de ingrediënten goed mengen en de schaal opnieuw in de stoomoven plaatsen. Stoom gedurende 30 minuten op 100°C. Te serveren met een vanillesaus of schuimige wijnsaus.

Rijstpap

Ingrediënten
• 1 tas dessertrijst,
• ¾ liter volle melk,
• 1 vanillestok,
• enkele draadjes saffraan,
• fijne suiker.
Bereiding
Giet de melk in een niet geperforeerde stoomovenpan van 2.5 l te samen met een in het midden doorgesneden vanillestok. Verwarm dit gedurende 8 minuten op 100°C. Neem er de vanillestok uit en voeg alle andere ingrediënten aan toe. Goed roeren en gedurende 60 minuten stomen op 100°C.

Rijstpap op grootmoeders wijze

Ingrediënten
• 1 liter halfvolle melk,
• 200 g dessertrijst,
• 40 g fijne suiker,
• 10 g vanillesuiker,
• de zwarte zaadjes uit 1 vanillestok,
• 1 kaneelstok,
• enkele saffran draadjes
Bereiding
Neem een niet geperforeerde stoomovenpan van 2,5 liter, giet er de melk in. Voeg er alle ingrediënten aan toe en roer alles goed door elkaar. Stoom gedurende 25 minuten op 100°C. Neem de pan uit de stoomoven, verwijder de kaneelstok en maak met een vork de rijst los, roer nog eens goed en stoom nog 40 minuten op 100°C

Rijstpudding met kokosmelk en chocolade

Ingrediënten
• 75 g dessertrijst,
• 50 g fondant chocolade,
• 450 ml melk,
• 400 ml kokosmelk,
• 50 g kandijsuiker.
Bereiding
Rasp de chocolade fijn. Giet de kokosmelk, de melk, de suiker en de rijst en de chocolade in een stoomovenpan en meng alles goed door elkaar. Stoom gedurende 20 minuten op 100°C, roer nog eens goed en stoom verder op 95°C gedurende 35 minuten. Kan zowel zeer koud als warm opgediend worden.

Cookie

Amandelrol

Voorbereiden: 20 min + afkoelen minuten
Bereiden: 15-18 minuten
Ingrediënten
• 25 g amandelschaafsel, geroosterd
• 115 g hele geblancheerde amandelen
• 150 g fijne kristalsuiker
• 5 eieren, gescheiden
• 40 g bloem
• ½ tl amandelessence
• 1,5 dl volle room
• 1,5 dl Griekse yoghurt
• 2 nectarines of 6 rijpe abrikozen, in plakjes fijne kristalsuiker, om mee te bestrooien
Bereiding
Bekleed een laag bakblik van 33x23 cm met bakpapier en bestrooi met amandelschaafsel. Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Hak of rasp met behulp van het Foodprocessor-accessoire met daarop het snijmes of met behulp van de Lage snelheid snij/raspmolen met de fijne rasptrommel de geblancheerde amandelen zeer fijn.
Doe 125 g fijne kristalsuiker en de eierdooiers in de mengkom en meng ze met de Ballongarde tot een dik en romig geheel. Neem de schaal van de machine en schep de gehakte amandelen, bloem en amandelessence erdoor.
Sla in een schone mengkom met de Ballongarde de eiwitten met de overgebleven suiker tot een stijf geheel waarmee pieken kunnen worden gevormd. Spatel voorzichtig door het amandelmengsel zonder de lucht uit het mengsel te halen.
Giet in het voorbereide bakblik en spreid gelijkmatig uit. Bak 15-18 minuten, totdat de taart goed is gerezen en stevig aanvoelt. Neem uit de oven en laat in het bakblik staan. Bedek met bakpapier en een vochtige theedoek tot de taart is afgekoeld.
Keer de taart om op een vel bakpapier, bestrooi een ander vel met fijne kristalsuiker en keer de taart erop. Klop met de Ballongarde de room tot een vormvast geheel. Schep de Griekse yoghurt erdoor en strijk uit over de taart.
Strooi de vruchten erover en snijd grote nectarineschijfjes eerst in blokjes. Rol de taart voorzichtig op met behulp van het papier. Bestrooi met fijne kristalsuiker en leg op een serveerschaal.

Haver-honing-appelrotsjes

Ingrediënten
• 50 g havervlokken
• ½ tl bicarbonaat
• 1,5 el zonnebloemolie
• 50 g rozijnen
• 60 g heldere honing
• 2 kleine handappels, zonder klokhuis
• en fijngehakt
Bereiding
Doe de havervlokken in de Graanmolen en maal ze op stand 1 fijn boven de mengkom. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasstand 6. Vet 2 bakplaten met antiaanbaklaag licht in met olie.
Voeg de bicarbonaat, zonnebloemolie, rozijnen, honing en appels toe. Meng met de K-klopper op de laagste stand alle ingrediënten door elkaar.
Leg 6 grove hoopjes op elke bakplaat. Laat tussen de rotsjes ruimte over.
Bak ze 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. De buitenkant moet knapperig zijn, maar de binnenkant moet nog zacht zijn. Laat ze op een rooster afkoelen

Koekjes met butterscotch en chocolade

Ingrediënten
• 125 g boter, zacht
• 150 g lichte basterdsuiker
• 1 ei
• ½ tl vanille-essence
• 175 g bloem
• ½ tl bakpoeder snufje zout
• 175 g chocoladevlokken of fijngehakte melkchocolade Bereiding
Vet 2 bakplaten licht in. Verwarm de oven voor op 190 °C of gasstand 5. Doe de boter en de suiker in de mengkom en sla met de K-klopper op stand 2 tot een licht en luchtig geheel.
Meng het ei en de vanille erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg op de laagste snelheid samen met de chocolade, tot het volledig is vermengd.
Leg telkens een grote theelepel vol van het mengsel op de bakplaten, met voldoende ruimte ertussen voor uitzetting.
Bak 12-15 minuten of totdat de koekjes licht goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Lange vingers met chocolade

Ingrediënten
• 225 g boter
• 50 g poedersuiker
• ½ tl vanille-essence
• 225 g bloem
• 75 g melkchocolade, in stukjes
• gebroken
• 40 g pistachenoten, gepeld en
• fijngehakt
Bereiding
Vet 2 bakplaten licht in. Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Doe de boter en suiker in de mengkom en sla met de K-klopper op stand 1 tot een licht en luchtig geheel.
Meng de vanille-essence erdoor. Voeg de bloem toe en blijf op de laagste stand mengen tot zich een deeg vormt. Doe het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond van 1 cm doorsnee.
Spuit het mengsel in repen van 6 cm lengte op de ingevette bakplaat met voldoende tussenruimte. Bak 10 minuten of totdat ze licht goudbruin zijn. Plaats op een rooster om af te koelen.
Doe de chocolade in een kleine kom boven een pan kokend water en roer totdat alles is gesmolten (au bain marie). Doop de uiteinden van de vingers in de gesmolten chocolade, bestrooi met pistachenoten en plaats op een rooster totdat de chocolade hard is. Variatie Spuit het mengsel in ringen met een diameter van 6 cm in plaats van in rechte stukken. Doop of besprenkel de uiteinden in/met chocolade en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.

Witte chocoladebrownies

Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden: 30-35 minuten
Ingrediënten
• 100 g hazelnoten of walnoten
• 250 g witte chocolade
• 50 g boter
• 2 eieren
• 75 g fijne kristalsuiker
• 1 tl vanille-essence
• 75 g zelfrijzend bakmeel
Bereiding
Vet een vierkant bakblik van 18 cm met een diepte van minstens 5 cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Hak met behulp van het Foodprocessoraccessoire met daarop het snijmes de noten grof en bewaar ze apart, of hak ze met de hand.
Rasp met de Lage snelheid snij/raspmolen met daarop de grove rasptrommel 175 g witte chocolade en hak de rest fijn.
Doe 75 g geraspte witte chocolade in een kleine steelpan met de boter en verwarm op een laag vuur totdat alles is gesmolten, onder voortdurend omroeren. Laat 5 minuten afkoelen.
Doe de eieren, suiker, vanille en het gesmolten mengsel in de mengkom en sla met de K-klopper op stand 1 glad. Voeg de noten toe, de overgebleven geraspte en gehakte chocolade en bloem. Meng door elkaar.
Schep in het voorbereide blik en bak 30-35 minuten. Laat in het blik afkoelen en snijd voor het serveren in kleine vierkantjes.

Jam

Aardbeienjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/40 min
Ingrediënten
• 1 kg aardbeien.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Geef voor aardbeienjam de voorkeur aan de "Mara des Bois" of de Plougastel-aardbei. Kies bij voorkeur voor aardbeien met rood vruchtvlees. Jam van aardbeien met wit of lichtroze vruchtvlees is minder smakelijk want die aardbeien verliezen hun smaak tijdens het koken.
Spoel de aardbeien alvorens de steel te verwijderen.
Kies nu een kookprogramma; ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Abrikozenjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/40 min
Ingrediënten
• 1 kg abrikozen.
• 1 vanillestokje of vanillesuiker.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel, droog, ontpit en snij de abrikozen in stukken. Kies nu het kookprogramma en raadpleeg het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.Schuim de jam af en verwijder het vanillestokje op het einde van het kookproces.

Blauwe bosbessenjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10/40 min
Ingrediënten
• 1 kg wilde blauwe bosbessen.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel de blauwe bosbessen en laat ze uitdruipen. Kies nu een kookprogramma en ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Clementines jam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/50 min
Ingrediënten
• 1 kg clementines.
• 1 in twee gesneden vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Pel de clementines, maak de partjes los, verwijder de pitjes, maak de partjes schoon zodat enkel de pulp van de clementine overblijft en snij de partjes doormidden. Kies nu een kookprogramma, ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Frambozengelei

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20/35 min
Ingrediënten
• 1 kg frambozen.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel de frambozen en laat ze goed uitdruipen. Extraheer er het vruchtensap uit met het sapextractieprogramma P1. Extractietijd: 30 tot 40 minuten. Eens de sapextractie is uitgevoerd, verwijdert u de zeef en kiest u een kookprogramma. Raadpleeg het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Pruimenjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/40 min
Ingrediënten
• 1 kg pruimen.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel en ontpit de pruimen, snij ze vervolgens in twee of drie delen naargelang van de grootte. Kies nu een kookprogramma en ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Sinaasappeljam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/40 min
Ingrediënten
• 1 kg sinaasappelen.
• 1 gesmolten, gesneden vanillestokje.
• 10 cl rum.
• 1 mespuntje kaeel.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel en borstel de hele sinaasappelen af. Dompel ze gedurende 10 minuten onder in kokend water en spoel ze vervolgens met heel koud water. Verwijder de boven- en onderkant van de sinaasappel. Snij ze in 4 of in 6 stukken naargelang van de grootte en snij die stukken in heel fijne plakjes van 2 millimeter. Kies nu een kookprogramma, ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Uienjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
• 1 kg uien.
• 120 g boter.
• 100 g suiker.
• 2 eetlepels grenadinesiroop (facultatief).
• 30 cl pittige rode wijn (bv. Algerijnse wijn, Madiran).
• 10 cl sherryazijn, 2 snuifjes zout / peper
Bereiding
Pel de uien en snij ze heel fijn.
Selecteer het programma Tradition.
- Doe enkel de uien en de boter in de kom.
- Programmeer 15 minuten kooktijd.
- Als de 15 minuten voorbij zijn, voegt u er de andere ingrediënten aan toe en programmeert u nogmaals 15 minuten.
Tips
De rode wijn kan worden vervangen door roséwijn.
De grenadine kan worden vervangen door honing.
De boter kan worden vervangen door eendenvet.
Vervang de uien door sjalotjes.Heerlijk bij
Ganzenlever op een geroosterd plakje kruidenbrood.
Wit vlees, eendenfilets, wild en rood vlees.
Wildpaté.

Vijgenjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/35 min
Ingrediënten
• 1 kg vijgen.
• 1 zakje vanillesuiker of 1 koffielepel vloeibare vanille.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Kies voor goed rijpe vijgen, verwijder de steeltjes door eraan te draaien en snij de vijgen in stukjes. Kies nu een kookprogramma, ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Vruchtencompotes

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/25 min
Ingrediënten
• 1 kg vruchten of vruchtenmengeling.
• 100 g kristalsuiker.
• 20 tot 30 cl water naargelang van het fruit.
Bereiding
Spoel het fruit, ontpit en/of verwijder de steeltjes indien nodig. Selecteer het kookprogramma Tradition. Kooktijd: 15 tot 25 minuten naargelang van het gekozen fruit. Voeg indien nodig wat tijd toe om te maken dat het fruit begint uiteen te vallen.

Zwarte kersenjam

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15/45 min
Ingrediënten
• 1 kg zwarte kersen van de variëteit "Royale Noire".
• 1 koffielepel kirsch.
• Suiker: zie voor de hoeveelheden in de tabel hieronder.
Bereiding
Spoel de kersen, laat ze uitdruipen en ontpit ze. Kies nu een kookprogramma, ga vervolgens naar het gewenste programma in het receptenboek om het verloop van de uit te voeren bewerkingen te kunnen volgen.

Vruchten

Ananas en geroosterde vijgen met acacia-honing

Bereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten
• 1 ananas
• 4 verse vijgen
• 1 citroensap
• 3 acacia-honing
• 1 snufje kaneel in poedervorm
Bereiding
Snij de kroon en de onderkant van de ananas eraf. Snij hem in 8-en in de lengterichting. Verwijder het centrale deel, dan de schors en snij de ananas in schijven. Plaats de stukken ananas in de ActiFry. Schenk 2 ActiFry-lepels honing over de ananasschijven. 10 min laten garen. In de tussentijd de vijgen wassen, afdrogen en in 4-en snijden. Open de ActiFry. Voeg de vijgen, het citroensap, de kaneel et 1 extra ActiFry – lepel honing. Ga door met de bereiding gedurende 5 min. Serveer met vanille-ijs en 2 plakjes geroosterde kruidkoek.

Druivencoupe | Oudejaarsmenu

Ingrediënten
• 5 dl witte Bordeaux,
• 100 g bloemsuiker,
• ½ koffielepel kaneelpoeder,
• 1 mespuntje muskaatnoot,
• 6 eigelen,
• 200 g witte druiven,
• 200 g zwarte druiven,
• 4 muntblaadjes.
Bereiding
Breng de Bordeaux, de suiker, de kaneel en de muskaat op kookpunt, stoom hiervoor het mengsel gedurende 5 minuten op 100°C in een niet geperforeerde stoomovenpan. Ondertussen de eigelen goed opkloppen, voeg er al kloppend de wijn aan toe. Giet in de stoomovenpan en stoom gedurende 8 minuten op 100°C. Laat 5 minuten rusten. Doe in een niet geperforeerde stoomovenpan, overdek met hittebestendig huishoudfolie en plaats in de koelkast tot de crème goed afgekoeld is. Was de druiven, droog ze af, snij ze in twee en ontdoe ze van de zaadjes. Snij de muntblaadjes in fijne reepjes, meng met de druiven en laat marineren. Om te serveren, verdeel de druiven over de coupes en overgiet ze met de gekoelde crème, versier met een muntblaadje.

Eischuimpjes met exotisch fruit | Oudejaarsmenu

Ingrediënten (4 à 8 p)
• 4 eiwitten,
• 160 g bloemsuiker,
• 1 verse ananas,
• 1 mango,
• 1 banaan,
• 4 passievruchten,
• 4 eetlepels oude rum,
• 1 gehalveerd vanillestokje,
• 1 perssinaasappel,
• 1 rode grapefruit,
• 1 kiwi.
Bereiding
De eiwitten stijfkloppen met 120 g poedersuiker, vormpjes beboteren en voor ¾ vullen met de eimassa. Op geperforeerde stoomovenpannen plaatsen en afdekken met hittebestendige huishoudfolie. Ondertussen de vruchten reinigen, schillen en in stukjes of plakjes snijden. De stukjes fruit mengen met de pulp van de passievruchten, het sap van de appelsien en de grapefruit, de rum, de vanille en 20 g bloemsuiker. Zet alles in de koelkast. Meng de helft van het fruitmengsel in een keukenrobot. Giet de coulis op klein soepbordjes. Stort daarop de lauwe eischuimpjes. Versier met het overgebleven fruit. Bestrooi lichtjes met bloemsuiker

Frambozenroomijs

Ingrediënten
• 100 g bevroren frambozen
• Enkele frambozen ter garnering
• 20 g poedersuiker
• 80 g room
• muntblaadjes
Bereiding
Meng het bevroren fruit met de poedersuiker en de room in de grote hakker van de Multiquick staafmixer ongeveer 30 seconden op stand 3. Garneer het met frambozen en munt, en serveer het meteen.

Cakes

4/4 wafels (bakvorm 6x10)

Ingrediënten
• 250 gr gewone bloem
• 250 gr fijne kristalsuiker
• 250 gr margarine of boter
• 4 eieren
• vanillesuiker naar smaak
• snuifje zout (in plaats van vanille kunt u ook citroen gebruiken : rasp de schil van een citroen fijn en meng ze onderhet deeg)
Bereiding
Vermeng de bloem met suiker. Meng er de margarine of gesmolten boter en de 4 eierdooiers onder. Goed mengen. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw. Voeg ze met de vanillesuiker of citroenschil bij het mengsel. Laat dit deeg minstens drie uur rusten voor het bakken.

Amandelwafels (bakvorm 6x10)

Ingrediënten
500 gr zelfrijzende bloem
• 400 gr fijne suiker
• 300 gr boter
• 50 gr gestampte amandelen
• 4 (kleine) eieren
• 10 cl water
• snuifje zout
Bereiding
Stort de bloem in een schotel.Voeg de boter, de suiker en de gestampte amandelen toe. Meng alles onder elkaar en maak in het midden een kuiltje. Schenk er de geklopte eieren in en vermeng de bloem beetje bij beetje. Voeg de gesmolten boter en het water toe. Onmiddellijk bakken.

Chocoladegebak met kardemom en kaneel

Ingrediënten
• 1 eetlepel + 100 g boter, in dobbelsteentjes gesneden
• 200 g zwarte chocolade, in stukken gebroken
• 6 eieren, eigeel en eiwit gescheiden
• 2 eetlepels rietsuiker
• 1 theelepel kardemom in poeder
• 1 theelepel kaneel in poeder
• 2 eetlepels bloem
Bereiding
Vet een cake Crispschaal in met 1 eetlepel boter. Zet opzij. Laat de chocolade en de resterende boter in 3 minuten smelten met de magnetronfunctie (750 W). Meng het eigeel met de suiker. Voeg kardemom en kaneel toe. Klop het eiwit op in een stevige massa. Zet opzij.
Meng de gesmolten boter met de chocolade. Voeg het eigeel aan deze massa toe. Roer goed. Voeg daarna de bloem toe. Meng goed. Spatel beetje bij beetje het eiwit erdoorheen. Stort het chocolademengsel in de cake Crispschaal. Laat in de magnetron gedurende 10 minuten garen met de Crispfunctie.
Laat het chocoladegebak afkoelen. Plaats het gebak op een schaal. Verdeel in stukken. Garneer met physalis.
Lekker met een "crème anglaise" of een fruitcoulis.

Fijne galetten (bakvorm 16x28)

Ingrediënten
• 250 gr bloem
• 180 gr suiker
• 3 eieren
• 200 gr boter
• 2 zakjes vanillesuiker
• snuifje zout
Bereiding
Klop de volledige eieren met de suiker tot u een homogene massa bekomt. Voeg er het zout, de vanillesuiker en de gesmolten boter (op lage temperatuur) aan toe en vervolgens de bloem beetje bij beetje tot u een zacht maar niet vloeiend deeg bekomt. Als de galetten tijdens het bakken barsten kunt u wat bloem bijvoegen. Rol ze zodra ze uit het wafelijzer komen vlug op met de steel van een spatel. Vul ze met crème au beurre, vanille, moka of chocolade of dien ze op zonder vulling.

Heerlijk bierwafels (bakvorm 6x10)

Ingrediënten
• 250 gr bloem
• 175 gr fijne suiker
• 3 eieren
• 15 gr gist
• 25 cl bier
• snuifje zout
Bereiding
Doe alle ingredienten samen in een kom. Vermeng ze krachtig met de garde tot u een glad deeg bekomt. Laat een half uurtje rusten en voeg er vlak voor het bakken 125 gr gesmolten boter aan toe. Leg op elke bakvorm een soeplepel deeg om grote, heerlijke wafels te bekomen.

Huishoudwafels (bakvorm 4x7 of 6x10)

Ingrediënten
• 1 kg bloem
• 1 soeplepel fijne poedersuiker
• 50 gr verse gist
• 500 gr margarine of boter
• 6 eieren
• 1 kopje lauw water of melk
• snuifje zout
• fijne kristalsuiker naar smaak (500 tot 700 gr)
Bereiding
Sort de bloem in een kom. Maak er een kuiltje in en doe er de fijne poedersuiker en stukjes gesneden gist in. Schenk er lauw water bij, meng onder elkaar en laat afgedekt rijzen. (ongeveer 10-15 minuten) Breek vervolgens de eieren en voeg ze bij het mengsel met margarine of zachte maar niet gesmolten boter. Voeg zout toe. Kneed alles goed en laat rijzen tot het volume verdubbeld is. (1 tot 1,5 uur) Voeg ten slotte de fijne kristalsuiker toe met een spatel en schakel het water.

Jachtwafels ((bakvorm 4x7)

Ingrediënten
• 500 gr bloem
• 25 gr verse gist
• snuifje zout
• 200 gr boter
• 1 ei
• 25 cl melk
• 3 zakjes vanillesuiker
• 250 gr kristalsuiker
Bereiding
Stort de bloem in een schotel. Voeg er het zout toe. Maak een kuiltje en doe er de lauwe melk, de opgeloste gist en het geklopte ei in. Vermeng de bloem beetje bij beetje. Voeg de zachte boter toe. Kneed met de hand tot de bloem vermengd is (droog maar niet hard). Voeg melk toe indien nodig. Laat ongeveer 1/2 uur rijzen. Voeg de vanillesuiker en de kristalsuiker toe. Laat opnieuw rijzen. Vorm deegballen en bak de wafels.

Kaneelwafels (bakvorm 6x10 of 4x7)

Ingrediënten
• 750 gr bloem
• 300 gr boter
• 500 gr kristalsuiker
• 1/4 l melk
• 1/4 l water
• 50 gr suiker
• 1 soeplepel honing
• 50 gr verse gist
• 20 gr kaneel
• snuifje zout
Bereiding
Stort de bloem in een schotel. Meng er de fijne suiker en het zout onder. Maak een kuiltje in het midden en doe er de lauw water en de opgeloste gist in. Vermeng de bloem beetje bij beetje terwijl u de rest van de lauwe melk en het water toevoegt. Laat 45 minuten rijzen. Voeg aan het deeg de zachte boter, de kristalsuiker, de kaneel en de honing toe. Goed kneden en opnieuw laten rijzen. Vorm deegballen en laat ze enkele ogenblikken rijzen op een bloem bestrooid oppervlak. Leg ze ten slotte in het midden van de bakvormen en begin te bakken.

Luikse wafels (bakvorm 4x7 of 6x10)

Ingrediënten
• 1kg bloem
• 1/3 l lauwe melk
• 100 gr verse gist
• 4 eieren
• 20 gr zout
• 2 zakjes vanillesuiker
• 500 gr zachte boter
• 600 gr kristalsuiker
Bereiding
Bereid het deeg met alle ingrediënten behalve boter en suiker. Laat 30 minuten rusten. Bewerk het deeg terwijl u geleidelijk de boter toevoegt en voeg de kristalsuiker toe. Vorm deegballen van 100 gr. Laat 15 minuten rusten met een bloemen bestrooid laken en dan begin te bakken

Parijse galetten (bakvorm 16x28)

Ingrediënten
• 250 gr bloem
• 175 gr fijne suiker
• 175 gr boter
• 2 eieren
• 1 koffielepel vanillesuiker
• snuifke zout
Bereiding
Laat de boter op een zacht vuurtje roming worden. Voeg er de suiker, de geklopte eieren aan toe. Goed mengen en er de bloem op strooien. Laat enkele uren rusten, of beter nog tot volgende dag. Schep twee koffielepels deeg per bakvorm om 4 galetten tegelijk te bakken.

Slagroomwafels (bakvorm 4x6 of 4x7)

Ingrediënten
• 100 gr bloem
• 12,5 cl melk
• 4 eierdooiers
• 100 gr gesmolten boter
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 koffielepel poedergist
• snuifje zout
• 6 stevig tot sneeuw geklopteeiwitten
Bereiding
Klop de eierdooiers met de koude melk. Voeg langzaam met de gist toe. Vervolgens de gesmolten boter, de vznillesuiker, het zout en om te eindigen de stevig tot sneeuw geklopte eiwitten. Doe het deeg onmiddelijk in de ingevette vorm. Sluit het deksel en draai het warme wafelijzer om het deeg gelijkmatig te verdelen. Laat afkoelen en versier de wafels met slagroom en rode vruchten. (aarbeien - frambozen)

Suikergaletten (bakvorm 16x28)

Ingrediënten
• 500 gr bloem
• 400 gr fijne suiker
• 3 zakjes vanillesuiker
• 5 eieren
• 400 gr boter
• snuifje zout
Bereiding
Stort de bloem in een schotel. Voeg er suiker, zout en vanillesuiker aan toe. Maak een kuiltje en doe er de geklopte eieren in. Meng beetje bij beetje de bloem. Doe er gesmolten boter bij. Bewerkt het deeg tot het glad en homogeen is. Laat het minstens twee uur rusten op een koele plaats. Vorm er volgens langwerpige worstjes van.

Taart met Spaanse sinaasappel en amandelen

Kooktijd: 1 uur
Bereiding: 1u10
Ingrediënten 8 personen
• 1 grote sinaasappel
• 3 eieren
• 250 g fijne kristalsuiker
• 200 g gemalen amandelen
• 55 g bloem
• 50 g gegrilde geschaafde amandelen
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 kaneelstokje
• 2 stuks steranijs
• 6 hele kruidnagels
poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC/160ºC.
Vet een ronde cakevorm van 20 cm in.
Leg de sinaasappel in een pan met het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels. Laat dit 1 uur lang zachtjes trekken – als er te veel vocht verdampt, voeg dan wat water toe. Laat de sinaasappel uitlekken en haal het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels uit de pan. Wanneer de sinaasappel koud genoeg is om vast te houden, snijd haar dan in tweeën en haal alle pitjes eruit. Pureer de sinaasappel dan met de keukenmachine.
Klop de eieren met de suiker tot een dikke, romige massa. Doe er de bloem, het bakpoeder, de amandelen en de sinaasappelpuree bij.
Giet het deeg in de bakvorm en laat dit 1 uur bakken, controleer of de taart gaar is door een mes in de taart te steken, de taart is gaar als het mes er weer schoon uit komt.
Laat de taart afkoelen op een rooster. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de geschaafde amandelen en de poedersuiker.

Warme Brusselse wafels (bakvorm 4x6 of 4x7)

Ingrediënten
• 250 gr zelfrijzende bloem
• 1/4 melk
• 100 gr boter
• 3 zakjes vanillesuiker
• 3 eieren
• snuifje zout
Bereiding
Meng de bloem en de suiker in een schotel. Voeg een beetje melk toe, goed mengen. Voeg er de eierdooiers aan toe plus de rest van de melk om een glad en homogeen deegt te bekomen. Voeg de gesmolten boter toe en vervolgens heel voorzichtig de stevig tot sneeuw geklopte eiwitten. Bak onmiddelijk in de vorm. Dien de wafles warm op, bestrooid met fijne poedersuiker.

Zachte vanillewafels (bakvorm 6x10 of 4x7)

Ingrediënten
• 500 gr zelfrijzende bloem
• 300 gr margarine of boter
• snuifje zout
• 325 gr fijne kristalsuiker
• 5 eieren
• 5 zakjes vanillesuiker
• 1 kopje water
Bereiding
Laat de margarine of boter smelten Voeg een snuifje zout toe. Meng de 325 gr suiker en de 5 geklopte eieren. Voeg vervolgens de 5 zakjes vanillesuiker en het kopje water toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij, meng alles goed en begin onmiddelijk te bakken.

Ijs

Geglaceerde kastanjes met vanillesaus | Kerstmenu

Ingrediënten (4 – 6 porties)
• 1 kg kastanjes
• 200 g suiker
• 1 dl water
• 1 koffielepels boter
• 3 soeplepels ratafia of Grand Marnier
• 40 g zwarte, bittere chocolade
• 1 takje rosmarijn
Vanillesaus • 2,5 dl melk
• 50 g suiker
• 1 vanillestokje
• 2 eigelen
• 1 cc Maïzena
Bereiding
De kastanjes insnijden met een mesje aan de gebogen kant van de kastanjes en ze garen in een geperforeerde pan gedurende 3 minuten aan 120°C of gedurende 9 minuten op 100°C (1). Ze onmiddellijk in een keukenhanddoek rollen en ze gedurende 4 minuten laten rusten, daarna pellen. De suiker in een pan laten smelten en op het vuur zetten tot men een blonde karamel bekomt. Er het water aan toevoegen en laten koken tot alles volledig is opgelost. Boter, ratafia of Grand Marnier chocolade toevoegen en 5 minuten laten doorkoken. De gepelde kastanjes en de karamel in een niet-geperforeerde ovenpan zetten. Er het takje rozemarijn aan toevoegen en gedurende 15 minuten op 105°C of 25 minuten op 100°C (2) garen; de rozemarijn verwijderen. Het eigeel en de maïzena tot mousse opkloppen en er de gevanilliseerde, lauwe melk langzaam ondermengen door deze zorgvuldig met een spatel te roeren. Het geheel in een pan gieten en « en rose » laten koken (met houten lepel een beetje crème uitnemen er lichtjes op blazen zodat er zich een « roos » vormt). Laten afkoelen door af en toe te roeren. Opmerking: Ratafia is een specialiteit, gemaakt op basis van groene noten.

Mousserende wijnsorbet met rode aalbessen

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)
• 100 g fijne suiker
• 200 ml water
• 1 limoen of citroen, onbespoten
• 200 ml sprankelende wijn
• 375 g rode aalbessen
• 2 el. honing
• muntbladen ter garnering
Bereiding
Los in een kleine pan, op laag vuur, de suiker op, daarbij constant roerend. Was de limoen of citroen in heet water en droog deze af. Rasp de schil en pers het sap eruit. Voeg dan alles toe aan de suikersiroop. Laat de siroop afkoelen. Voeg de mousserende wijn toe aan de siroop. Schenk het mengsel in een grote metalen schaal. Dek de schaal af en plaats het in de vriezer. Na ongeveer een half uur heeft er zich een ijslaag gevormd op het sprankelende wijnmengsel. Roer het gehele mengsel grondig door met een pollepel en zet het terug in de vriezer. Laat het nog 2 á 3 uur invriezen, maar roer er af en toe wel doorheen. Was de rode aalbessen en haal ze van de takken af. Kook ze kort met honing in een kleine pan. Laat ze dan afkoelen. Meng de rode aalbessen in de sorbet, meng het met uw Braun Multiquick handblender en vul de glazen.. Garneer het met muntblaadjes.

Mousse - Flan

Chocolade pudding cake met noten

Ingrediënten
• 100 gr zwarte chocolade (min 70%),
• 5 eieren,
• 80 g boter,
• 80 g suiker,
• 1 zakje vanillesuiker,
• 80 g geplette noten,
• 80 g broodkruim,
• 5 eiwitten,
• boter om de vormpjes mee in te strijken en bloemsuiker
Bereiding
Smelt de chocolade. De eiwitten scheiden van het eigeel. Klop de eieren op. Klop de boter, de suiker en de vanillesuiker tot u een schuimige massa bekomt. Voeg er de eigelen aan toe en roer nogmaals goed. Voeg voorzichtig de noten en het broodkruim, evenals de afgekoelde chocolade toe aan het eimengsel. Klop de eiwitten stijf en voeg voorzichtig toe aan het mengsel. Boter de 8 vormpjes en bestooi met bloemsuiker. Giet de chocoladebereiding in de vormpjes. Overdek met hittebestendig plastiekfolie en plaats de vormpjes op de grill van de stoomoven.

Crème Brûlée

Ingrediënten (4 personen)
• 450 ml slagroom,
• 1 koffielepel vanille extract,
• 4 eierdooiers,
• 2 eetlepels fijngehakte amandelen,
• 3 eetlepels bastaardsuiker
Bereiding
Verwarm de room in een pan tot juist voor het kookpunt. Neem van het vuur en roer er het vanille extract, de eierdooiers en de amandelen door. Giet de room in de vormpjes, en overdek ze met hittebestendige huishoudfolie. Plaats ze in de stoomoven en stoom ze gedurende 30 à 35 minuten op 90°C. Laat ze afkoelen en plaats ze daarna gedurende minstens 4 uur in de ijskast. Daarna de vormpjes bestrooien met bastaardsuiker en Karameliseren met een bunzerbrander. Voor het serveren Laat U het karamellaagje nog even opstijven in de ijskast.

Crème Brûlée à la Karin (8p)

Ingrediënten
• 660 ml room,
• 1 vanillestok,
• 8 eierdooiers,
• 120 g suiker.
Bereiding
Room koken met doorgesneden vanillestok, laten trekken. Verwijder de vanillestok en roer voorzichtig maar goed door de room. Eierdooiers delicaat mengen met de suiker. Room op mengsel gieten, verdeel in kleine schaaltjes, plaats op een stoomovenpan met gaatjes en dek af met plastiekfolie. Gaar in de stoomoven en laat vervolgens afkoelen en bewaar in de koelkast. Alvorens te serveren, bestooi met suiker en brand met bunsenbrander.

Crème brûlée van cocosroom | Kerstmenu

Ingrediënten
• 100 gr cocosmelk
• 80 gr eidooier
• 60 gr suiker
Bereiding
De suiker en de eidooiers mengen en de cocosmelk toevoegen, overdek met hittebestendige huishoudfolie en stoom 25 minuten op 90°C tot de room klaar is. In de koelkast 24 uur laten afkoelen. Bestrooien met suiker en grillen.

Karamelvla geparfumeerd met appelsien

Ingrediënten
Karamel: • 60 g suiker,
• 3 el likeur (vb Cointreau)
Vla: • 300 ml melk,
• 3 eieren (M),
• 3 eigelen,
• 50 g suiker,
• 50 ml appelsiensap,
• 3 el appelsienlikeur,
• appelsienschil in fijne reepjes voor de versiering.
Bereiding
Doe de suiker in en pan en warm al roerend op totdat u een goudbruine karamel bekomt. Voeg er voorzichtig de likeur aan toe. Verdeel de karamel over 6 kommetjes en laat opstijven. Meng alle vla ingrediënten et giet dit mengsel boven de karamel. Plaats in de stoomoven. Na de stoomtijd laat u de vla nog enkele minuten rusten alvorens hem te ontvormen op een bord. Versier met appelsienschil reepjes.

Kersensoep met eiwit | Oudejaarsmenu

Ingrediënten
• 750 g morellen,
• 1 l water,
• 150 g suiker,
• ½ theelepel kaneel,
• een snufje kruidnagel,
• 40 g tapioca,
• eiwit van 2 eieren,
• 2 eetlepels suiker,
• vanillesuiker.
Bereiding
De morellen wassen, van de steel ontdoen, laten uitlekken, ontpitten en in een niet geperforeerde stoomovenpan doen. De pan met water vullen. Voeg suiker, kaneel, kruidnagel en tapioca toe en roer erdoor. De schaal op het rooster zetten en in de ovenruimte schuiven en gedurende 40-50 minuten stomen. In de tussentijd 2-3 keer omroeren. Eiwit met suiker stijfkloppen. met een theelepel kleine vlokjes erafhalen en op de bereiding leggen. 5-6 minuten in de ovenruimte laten staan en in de restwarmte gaar laten worden. Vanillesuiker eroverheen strooien. Stand: "Universeel Stomen" 100 °C

Kwarksoufflé

Ingrediënten (8p)
• 280 g zéér vaste platte kaas,
• 4 eierdooiers,
• 1 koffielepel geraspte citroenschil (facultatief),
• 4 eiwitten,
• 80 g suiker,
• boter en suiker voor de vormpjes.
Bereiding
De kaas, de eierdooiers en de geraspte citroenschil goed mengen. 4 eiwitten stijfkloppen met de suiker, dan voorzichtig door de kwarkmassa scheppen. 8 soufflépotjes beboteren en bestrooien met suiker. De kwarkmassa over de potjes verdelen, met hittebestendige plastiek folie afdekken. De vormpjes op een geperforeerde stoomovenpan plaatsen en schuif in de oven. Koud te degusteren.

Warme chocoladepudding

Ingrediënten
• 100 g pure chocolade, geraspt,
• 2 soeplepels melk,
• 225 g zelfrijzend bakmeel,
• 100 g zachte boter,
• 4 soeplepels bruine suiker,
• 2 soeplepels amandelpoeder,
• 2 opgeklopte eieren,
• poedersuiker en geraspte chocolade.
Bereiding
Vet een ronde stoomvorm (inox of porselein) van 1 liter inhoud licht in met boter.Laat de chocolade met de melk geleidelijk au bain-marie smelten. Zeef het bakmeel in een mengkom en werk er de boter door tot u een kruimelig mengsel hebt. Meng er de suiker, het amandelpoeder, de eieren, en het gesmolten chocolademengsel door. Schep het puddingmengsel in de vorm, dek af en stoom de pudding gedurende 1 uur op 100°C Stort de pudding op een voorverwarmde schaal, bestuif hem met poedersuiker en strooi er geraspte chocolade over. Serveer de pudding warm en serveer met "Engelse saus.

Gebakje

Appelflappen met bosvruchten

wp_chaussons_pommes Kooktijd: 15 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten (6 personen)
• 2 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
• 150 g gemengde diepvries bosvruchten of bessen, ontdooid
• 1 pak van 375 g kant-en-klaar bladerdeeg
• 4 eetlepels fijne kristalsuiker
• 1 geklopt ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC/180ºC. Doe bakpapier in de bakvorm.
Roer de helft van de suiker door de bosvruchten.
Strooi bloem op het werkvlak en rol het bladerdeeg uit. Snij dit vervolgens in 6 vierkanten van ongeveer 15 cm groot.
Verdeel de appelplakjes over deze vierkanten en voeg er enkele bosvruchten aan toe. Vouw de vierkanten met de punten naar elkaar toe tot driehoekige flappen. Leg deze op de bakplaat.
Bestrijk de flappen met een kwastje met losgeklopt ei, en bestrooi ze met de rest van de suiker. Laat de flappen in 10 tot 15 minuten goudgeel en gaar bakken.

Appels gevuld met amandelspijs

Ingrediënten
• 4 middelgrote vaste appels (Jonathan),
• 100 g amandelspijs,
• 4 cl rum,
• 1 soeplepel rozijnen,
• 1 soeplepel amandels,
• ½ koffielepel kaneel.
Bereiding
De appels wassen en drogen, verwijder de klokhuizen. Meng de amandelspijs met de rum. Voeg er de rozijnen, de gehakte amandels en de kaneel aan toe. Vul er de uitgeholde appels mee, leg ze op een stoomovenpan met gaatjes en plaats de pan vervolgens in de stoomoven. Stoom gedurende 10 minuten op 100°C. Serveer met vanillesaus en versier met enkele muntblaadjes.

Brownies met chocolade

wp_brownies Kooktijd: 30 min
Bereiding: 15 min
Ingrediënten (8 personen)
• 150 g banketbakkerschocolade in stukjes
• 75 g gehakte walnoten
• 100 g lichte basterdsuiker
• 100 g bruine basterdsuiker
• 4 eieren
• 50 g bloem
• 50 g zachte boter
Bereiding
Verhit de oven voor op 180ºC/160ºC. Bedek een brownievorm van 25 cm x 15 cm met bakpapier.
Meng 50 g suiker met de boter tot een bleek en romig mengsel.
Klop de eieren met de rest van de suiker romig.
Roer de bloem erdoor tot deze geheel is opgenomen, en roer vervolgens de chocoladestukjes erdoor.
Giet het beslag in de brownievorm en strijk de bovenkant glad. Laat de brownies 40 minuten bakken. Snijd het in 8 stukken en laat het afkoelen op een rooster.

Cake met Bosvruchten

Ingrediënten
Fruit: • 650 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, zwarte bessen etc…),
• 2 eetlepels basterdsuiker,
• 4 eetlepels geroosterde amandelen.
Cake:
• 175 g zelfrijzend bakmeel,
• 2 eetlepels amandelpoeder,
• 2 eetlepels basterdsuiker,
• 150 ml melk,
• 1 ei.
Bereiding
Doe de vruchten in een niet geperforeerde stoomovenpan en bestrooi ze met de suiker. Meng alle ingrediënten voor de cake, behalve het eiwit. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder het beslag. Schep dit mengsel over de vruchten en bestrooi met de amandelschilfers. Overdek met hittebestendig plastiek folie en stoom gedurende 1 uur op 90°C.

Pancakes met ijs

wp_pancakes_glace Kooktijd: 10 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten (6 personen)
• 160 g bloem
• 1 eetlepel fijne kristalsuiker
• 2 eieren, de eiwitten en eidooiers gescheiden
• 250 ml melk
• 60 g gesmolten boter
• 1 theelepel vanille extract
• 25 g boter
• ahornsiroop, om erbij te serveren
• ijs om erbij te serveren
U heeft ook een kleine koekenpan van ongeveer 20 cm doorsnee nodig.
Bereiding
Zeef de bloem en de suiker samen en voeg de eidooiers, de melk, de gesmolten boter en de vanille toe.
Klop de eiwitten in een schone kom tot een stevig schuim. Voeg dit toe aan het deeg en meng dit goed door elkaar.
Laat de koekenpan op laag vuur goed warm worden en doe er dan een klontje boter in.
Giet het deeg in de koekenpan en laat de wafel 5 minuten zacht bakken.
Leg de wafel op een bord, zet de koekenpan terug op het vuur, en laat deze weer goed warm worden. Leg dan de wafel op de andere zijde in de koekenpan.
Laat de wafel zo nog 5 minuten verder bakken. Er is genoeg deeg om nog een wafel te maken als u nog trek heeft. Snijd de wafel in kwarten en serveer deze warm of lauw met ahornsiroop en ijs.

Rozijnenbeignets | Kerstmenu

Ingrediënten (6 personen)
• 100 g rozijnen,
• 100 g krenten,
• 200 g bloem,
• ½ zakje gedroogde gist,
• snuifje zout,
• 1,5 dl lauwe melk,
• 2 eetlepels gesmolten boter,
• 2 eetlepels suiker,
• 1 theelepel citroensap,
• boter en een beetje paneermeel.
Bereiding
100 g rozijnen en 100 g krenten goed wassen en laten uitlekken. De bloem, de gedroogde gist, een snuifje zout, de lauwe melk en de boter in een keukenrobot goed door elkaar mengen, en in enkele minuten een dik beslag maken. Vervolgens de rozijnen en de krenten te samen met de suiker en het citroensap door het beslag roeren. Een vorm (inox of poselein) goed invetten met boter en bestrooien met paneermeel. Vervolgens het beslag erin gieten, afdekken met hittebestendige huishoudfolie en in de stoomoven laten rijzen op ontdooifunctie gedurende 45 minuten op 50°C. Daarna laten garen op universele functie, gedurende 70 minuten. Serveren met stroopsaus.

Vruchten gratineerschotel (8p)

Ingrediënten
• 600 g seizoenfruit (frambozen, kersen, pruimen, appelen, etc..),
• 100 g boter,
• 5 eigelen,
• 100 g suiker,
• ½ koffielepel kaneel,
• vanille,
• 500 g uitgelekte platte kaas,
• 4 soeplepels noten,
• 150 g griesmeel,
• 5 eiwitten,
• 1 mespuntje zout.
Bereiding

Taarten

Appelterrine met amandelen (4p)

Ingrediënten
• 8 golden appelen,
• 150 g suiker,
• 80 g gepelde amandelen,
• 20 cl room,
• 5 g pectine.
Bereiding
Brand de amandel, leg ze op een PerfectClean bakplaat en laat ze gedurende 15 minuten in de oven op 150°C, tot ze een mooie goudgele kleur hebben. Maak een blonde karamel met 80 g suiker 1 soeplepel water. Giet de karamel in een porselein terrine van 20 cm en wrijf er de bodem en de zijwanden mee in. Schil de appelen, snij ze in twee en ontdoe ze van hun klokkenhuis. Leg de helften plat en snij de appels in fijne plakjes. Stamp de amandelen fijn zonder er poeder van te maken. Meng er de pectine en 20 g suiker onder. Plaats de appelen in de terrine door de helften op een spatel te leggen en ze met de hand plat te drukken. Verander de richting van partjes bij iedere nieuwe laag en bestrooi iedere keer met het amandelmengsel. Druk de terrine goed aan. Overdek met plastiek folie en gaar gedurende 1 uur in de stoomoven op 100°C. Laat de terrine op kamertemperatuur afkoelen. Bewaar daarna nog 24 uur in de koelkast. Enkele ogenblikken alvorens te serveren : maak met 50 g suiker en enkele druppels water een blonde karamel. Verwarm de room en voeg die voorzichtig toe aan de karamel, breng op kookpunt en laat afkoelen. Ontvorm de terrine, snij in 8 regelmatige stukken, plaats 2 stukken per bord en werk af met een streepje karamelroom. Totale stoomtijd 1 uur 100°C

Koekjespudding met frambozen (6)

Ingrediënten
• 4 eieren,
• 1.5 dl room,
• 3 soeplepels suiker,
• merg van 1 vanillestok,
• 1 bodem van een lichte biscuittaart,
• 500 g frambozen.
Bereiding
Doe de eieren, de melk, de room, de suiker en de vanille in een kom en alles krachtig kloppen. Met een uitsteek 6 cirkels met dezelfde diameter maken als de vormpjes. Dan de biscuitcirkels in de dikte in twee snijden (12 cirkels in het totaal). Plaats een cirkel in ieder vormpje en laat ze indringen met het mengsel melk, ei. Beleg de bodem dan met een laag frambozen, bedekken met de tweede cirkel biscuit, overgieten met de rest van het eimengsel, eindigen met een laag frambozen. Stoom de vormpjes gedurende 5 minuten op 100°C. Daarna nog 5 minuten laten rusten.

Kiwi-banaantaartjes

Ingrediënten (voor 6 taartjes)
• 250g bloem
• 170g boter
• 80g suiker
• 1 ei
• 1 pak vanillesuiker
• 1 snufje zout
Toplaag: • Kiwi's
• Bananen
• Frambozen
• Krenten
• 1 pakje vanillepudding
Bereiding
Breng eerst het kneedhulpstuk aan en doe dan alle ingrediënten in de kom van de Multiquick 5 Pâtisserie keukenmachine. Controleer of het deksel goed dicht zit en zet de machine aan. Zet de Multiquick 5 Pâtisserie uit wanneer u ziet dat het deeg een balvorm aanneemt.
Rol het deeg uit op een met bloem bedekt oppervlak. Snij het deeg in schijven en leg ze in de met boter ingesmeerde taartjesvormen. Vul de taartjes met gedroogde bonen en bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten bij 200°C tot ze licht goudbruin zijn. Verwijder de bonen en draai de taartjes onmiddellijk om. Laat ze afkoelen. Haal de taartjes uit de pannen en rangschik ze in een schone, met papier bedekte pan.
Breng het snijhulpstuk aan in de Multiquick 5 Pâtisserie.
Pel de bananen en kiwi's, duw ze door de vulopening en snij ze in schijfjes.
Bereid de vanillepudding volgens de aanwijzingen op het pak en giet hem uit over de taartjes. Versier de taartjes met schijfjes kiwi en banaan en frambozen en krenten.

Tarte Tatin met peren

wp_tarte_tatin Kooktijd: 30 min
Bereiding: 15 min
Ingrediënten 6 personen
Deeg:
• 250 g bloem
• 125 g boter
• 90 g fijne kristalsuiker
• 1 ei, licht geklopt
• zout
Perenvulling: • 1 kg dessertperen
• 60 g boter
• 120 g lichte basterdsuiker
• 1 eetlepel citroensap
Bereiding
Meng de boter en de suiker tot een bleek en romig mengsel. Klop het ei. Voeg de bloem en het zout toe en meng dit tot een homogeen deeg. Laat dit 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een ronde cakevorm van 23 cm met bakpapier.
Zet een kom water met het sap van 1 citroen klaar. Schil de peren en snijd ze in vieren en zet ze in het citroenwater om te voorkomen dat ze bruin worden.
Laat de boter en de suiker samen in een kleine steelpan op laag vuur smelten; dit duurt ongeveer 10 minuten. Giet dit mengsel in de bodem van de bakvorm en leg hier de peren op, met de bolle kant naar beneden. Laat de taart ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin en gaar bakken.
Rol het deeg uit en snijd dit tot een vorm die over de randen van de bakvorm past. Leg het deeg over de bakvorm zodra de peren gaar zijn en sluit de randen af.
Laat dit nog ongeveer 20 minuten bakken tot het deeg goudbruin ziet. Serveer de taart warm of koud met roomijs.

Broden

Basis witbrood

Voorbereiding: 15 minuten + rijzen
Bereiden: 30-40 minuten
Ingrediënten (Goed voor 2 broden van 900g)
• Water 500ml
• Verse bakkergist (of gedroogde gist 25g) 50g
• Broodbloem 1kg
• Suiker 25g
• Zout 25ml
• Eiwitten 25g
• Zachte boter 25g
Bereiding
Verhit het water in de kom tot 37ºC en los het gist daarin op. Bevestig de deeghaak en de spatdeksel. Voeg de bloem, suiker, zout, eiwitten en boter toe in de kom. Zet de snelheid op stand 1. Kneed het mengsel 5 minuten en verwijder dan het accessoire.
U kunt kiezen uit twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de kom van de machine te halen, deze af te dekken met een theedoek en de gist 1 uur te laten rijzen op een warme, tochtvrije plek of tot het in omvang is verdubbeld. Een tweede mogelijkheid is de temperatuur in te stellen op 25ºC en de roersnelheid op stand 3 en zo het deeg in de machine te laten rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Dit laatste duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Om het vervolgens te kneden zet u de temperatuur uit, bevestigt u de deeghaak en zet de roersnelheid op stand 1. Kneed vervolgens 1 minuut lang.
• Temperatuur: 25°C • Roersnelheid: 3 • Tijd: 1,5 uur
Keer de kom boven een bloembestoven werkblad om en kneed het deeg in twee ballen. Vorm het deeg vervolgens tot broden. Leg deze op een bakplaat of in een broodvorm, bedek deze met een theedoek en laat het deeg weer rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 200ºC/gasstand 6.
Als de broden in volume zijn verdubbeld zet u ze in de oven en zet u er een kommetje water bij (ongeveer 2 el) op de ovenbodem om wat stoom te creëren. Doe de ovendeur vervolgens snel dicht. Zet na 15 minuten de temperatuur terug naar 180ºC/gasstand 4 en laat het nog 15 tot 20 minuten bakken. Om te controleren of de broden gaar zijn kunt u ze omdraaien en er zachtjes met uw vingers op tikken. Als de broden hol klinken, zijn ze gaar.
Laat de broden 10 minuten in de vormen afkoelen, keer deze dan om boven een rooster en laat de broden verder afkoelen. Ervaringen en tips van gebruikers
Voor het delen van uw ervaringen kunt u zich registreren en inloggen

Broodvlecht

Ingrediënten
• 450 g harde witte bloem
• 25 g fijne kristalsuiker
• 1½ tl g zout
• zakje van 7 g gedroogde gist
• 1 ei, licht geklopt
• 1,5 dl lauwe melk
• 75 g boter, gesmolten
Voor het glazuur
• 1 eierdooier
• 2 el water Bereiding
Doe de bloem, suiker, zout en gist in de mengkom. Meng er geleidelijk met de Deeghaak op de laagste stand het ei, de lauwwarme melk en gesmolten boter door tot een zacht deeg.
Kneed ongeveer 4 minuten op stand 1, totdat het deeg soepel en elastisch is. Neem de mengkomuit de machine compleet met deeg, dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats ongeveer 1-1,5 uur rijzen of totdat het deeg inomvang is verdubbeld.
Kneed het deeg met de Deeghaak op de laagste stand nogmaals 30-60 seconden. Leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel in 3 gelijke delen.
Rol elk deel tot een lange streng en leg ze vervolgens naast elkaar. Begin vanuit het midden en maak er een vlecht van. Zet de uiteinden vast en vouw naar onderen. Draai het deeg om en vlecht de andere helft. Zet de uiteinden vast en vouw naar onderen.
Leg op een licht met olie bestreken bakplaat. Dek af met ingevet plastic folie en laat ongeveer 30 minuten rijzen of totdat het deeg in omvang bijna is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 190 °C of gasstand 5. Meng de eierdooier en water voor het glazuur en bestrijk het brood ermee. Bak 30 minuten of totdat het brood goudbruin is en hol klinkt als u erop klopt. Laat afkoelen op een rooster.

Chelseabroodjes

Ingrediënten
• 500 g harde witte bloem
• 1 tl zout
• zakje van 7 g gedroogde gist
• 75 g fijne kristalsuiker
• 50 g boter, zacht
• 2,25 dl lauwe melk
• 1 ei
• 25 g boter, gesmolten
• 2 el lichtbruine rietsuiker
• 1 tl koekkruiden
• 75 g sultanarozijnen
• 50 g krenten
• 25 g gehakte sukade
Voor het glazuur • 40 g kristalsuiker
• 4 el water
• 1 tl oranjebloesemwater
Tip van de kok:
Als u verse gist gebruikt, meng dan1 el of
15 g gist met de melk en laat 10 minuten staan.
Ga daarna verder zoals hierboven beschrevenen laat de gedroogde gist achterwege.
Bereiding
Zeef de bloem en zout in de mengkom. Voeg de gedroogde gist, fijne kristalsuiker en boter toe. Voeg de melk en het ei toe. Bevestig de Deeghaak en meng op de laagste stand tot een soepel deeg.
Meng nog 4 minuten op stand 1 om het deeg soepel en elastisch te kneden. Neem de kom van de machine met het deeg erin, dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen totdat het deeg in omvang is verdubbeld.
Vet een vierkant cakeblik van 23 cm licht in. Kneed met de Deeghaak op de laagste stand het deeg nogmaals 1 minuut. Leg op een licht met bloem bestoven oppervlak en rol uit tot een vierkant van 30 cm.4. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en bestrooi met de rietsuiker, koekkruiden, sultanarozijnen, krenten en sukade en laat daarbij aan een kant een rand van 1 cm vrij.
Begin bij een bedekte rand en rol het deeg met de vruchtenvulling op naar de lege rand toe. Druk de randen dicht. Snij de rol in 12 gelijke stukken en leg deze met de snijkant naar boven in de voorbereide vorm.
Dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats ongeveer 30-40 minuten rijzen, totdat de deegplakken bijna in omvang zijn verdubbeld. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
Bak 20-25 minuten of totdat de broodjes zijn gerezen en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen in de vorm en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Maak het glazuur. Doe de suiker en water in een kleine steelpan en verwarm op een laag vuur, roer om de suiker op te lossen. Breng aan de kook en kook ongeveer 1-2 minuten, totdat het geheel siroopachtig wordt. Roer het oranjebloesemwater erdoor en bestrijk de warme broodjes ermee. Serveer warm.

Focaccia

Voorbereiding: 25 minuten + rijzen
Bereiden: 20-25 minuten
Ingrediënten (voor: 1 brood)
• Harde witte bloem 350g
• Zout 2.5ml
• Gedroogde gist Zakje van 7g
• Lauw water 210ml
• Olijfolie 15ml
Voor de bovenlaag:
• Verse blaadjes salie 6
• Rode ui, dun gesneden ½
• Grof zeezout of kristalzout
• Grof gemalen zwarte peper
• Olijfolie 30ml
Bereiding

Vet een ondiepe ronde cakevorm of een pizzavorm licht in met olie. Doe de bloem, zout en gist in de mengkom. Meng er met de deeghaak op de laagste stand geleidelijk het lauwe water en de olijfolie door tot een zacht deeg.
Kneed 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op stand 1 tot het deeg glad en elastisch is. Haal de kom van de machine, dek het af met ingevet plastic folie en laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld. U kunt ook de deeghaak verwijderen, de temperatuur op 25ºC zetten, de rersnelheid op stand 3 en vervolgens het deeg in de machine laten rijzen tot het in volume is verdubbeld; dit duurt ongeveer 1 uur.
• Temperatuur: 25°C
• Roersnelheid: 3
• Tijd: 1 uur
Kneed het deeg nogmaals 30-60 seconden met de deeghaak op de laagste stand.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm een bal. Rol uit tot een cirkel van 25cm doorsnee en leg in de voorbereide vorm.
Dek het af met ingevet plastic folie en het laat op een warme plaats ongeveer 20 minuten rijzen of tot het deeg bijna in omvang is verdubbeld. Breng met uw vingertoppen diepe kuiltjes aan in het deeg. Dek af en laat ongeveer 10 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Verwijder het plastic folie en bestrooi het met blaadjes salie, rode ui, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten of tot het goudbruin van kleur is. Laat op een rooster afkoelen en serveer warm.
Ervaringen en tips van gebruikers Voor het delen van uw ervaringen kunt u zich registreren en inloggen

Iers sodabrood

Ingrediënten
• 325 g harde volkorenbloem
• 115 g harde witte bloem
• 1 tl zout
• 1 tl dubbelkoolzure soda of
• bicarbonaat
• 1 tl gezuiverde wijnsteen
• 25 g boter
• 50 g havervlokken
• ongeveer 4,5 dl karnemelk
Bereiding
Bestrijk een bakplaat licht met olie. Verwarm de oven voor op 230 °C of gasstand 8.
Doe de volkorenbloem, witte bloem, zout, dubbelkoolzure soda, gezuiverde wijnsteen en boter in de mengkom. Meng met de K-klopper op stand 1 door de boter.
Voeg de havervlokken toe en meng. Voeg met de K-klopper op stand 2 voldoende karnemelk toe om tot een soepel deeg te mengen. Meng niet te lang, anders wordt het brood te zwaar.
Vorm op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een grote cirkel. Leg op de voorbereide bakplaat. Snijd een diep kruis in de bovenkant.
Bak 15 minuten en verlaag de temperatuur dan tot 200 °C of gasstand en bak nog 20-25 minuten of totdat het brood hol klinkt als u erop klopt. Laat afkoelen op een rooster. Serveer warm met naar wens een kleine hoeveelheid boter.

Olijf-walnootbrood

Ingrediënten
• 300g bloem type 550
• ½ verse gist
• 1 theelepel suiker
• ong. 170 ml lauwwarm water
• 1 ½ theelepel zout
• 2 eetlepels olijfolie
• 100g zwarte olijven
• 80g walnoten, rozemarijn
• Olijf-walnootbrood
Bereiding
Breng eerst het kneedhulpstuk aan in de Multiquick 5 Pâtisserie keukenmachine en doe daarna de bloem in de kom. Maak een kuiltje in de bloem en leg daarin de gist, de suiker, het zout en 3 eetlepels water. Laat het mengsel minstens 5 minuten rijzen. Controleer of het deksel goed dicht zit en begin met het mixen van de ingrediënten. Doe de olie en de rest van het water in de kom. Zet de Multiquick 5 Pâtisserie uit wanneer u ziet dat het deeg een balvorm aanneemt.
Maak de kruidenhakker vast en hak de walnoten fijn.
Snij de olijven in kleine stukjes.
Druk de lucht uit het deeg en vorm lange olijf-walnootbroden. Bedek de broden met een keukenhanddoek en laat ze weer rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een kleine vuurbestendige pot met water in de oven. Besprenkel de broden met olijfolie en bak ze 45 minuten

Roggebrood

Ingrediënten
• 225 g roggebloem
• 75 g volkorenbloem
• 75 g witte bloem
• 50 g grof maïsmeel
• 1 tl g karwijzaad
• 2 tl zout
• zakje van 7 g gedroogde gist of 20 g
• verse gist
• 1 tl heldere honing
• 1,4 dl lauw water
• 1,4 dl lauwe melk
• volkorenbloem, om mee te bestuiven Bereiding
Bestrijk een bakplaat licht met olie. Doe de roggebloem, volkorenbloem, witte bloem, maïsmeel, karwijzaad, zout en gedroogde gist in de mengkom.Als u verse gist gebruikt, meng dan met honing en water. Laat 15 minuten staan.
Meng met de Deeghaak op de laagste stand geleidelijk de honing, water en melk of het gistmengsel en melk tot een soepel deeg.
Kneed 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op stand 1, tot een glad en elastisch deeg ontstaat. Verwijder de kom, dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats 1,5-2 uur rijzen, of totdat het deeg in omvang is verdubbeld.
Kneed het deeg met de Deeghaak op de laagste stand nogmaals 30-60 seconden. Leg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm tot een ovaal brood. Leg op de ingevette bakplaat.
Bestuif met volkorenbloem, dek af met ingevet plastic folie en laat ongeveer 60 minuten rijzen, totdat het deeg in omvang is verdubbeld. Verwarm intussen de oven voor op 220 °C of gasstand 7.
Bak 30-35 minuten of totdat het brood hol klinkt als u erop klopt. Laat afkoelen op een rooster.

Veenbessen- honingbrood

Ingrediënten
• 65 g grote havervlokken
• 450 g harde witte bloem
• ½ tl zout
• zakje van 7 g gedroogde gist
• 2 el honing
• 2 el ahornsiroop
• 50 g boter
• 1,2 dl melk
• 1,2 dl water
• 75 g gedroogde veenbessen(cranberry's)
• 40 g gehakte walnoten
• melk om mee te glazuren
• grote havervlokken om mee tebestrooien
Bereiding
Maal met de Graanmolen op de hoogste stand op instelling 2 de grote havervlokken direct in de mengkom. Voeg de bloem, zout en gist toe.
Doe honing, ahornsiroop, boter en melk in een steelpan en verwarm langzaam totdat de boter smelt. Roer het water erdoor. Het mengsel is nu net warm; laat het indien nodig afkoelen. Bevestig de Deeghaak.
Voeg de vochtige ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en meng 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op stand 1 tot een soepel deeg, dat glad en elastisch is. Neem de kom van de machine met het deeg erin, dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen, totdat het deeg in omvang is verdubbeld.
Bestrijk 2 bakplaten licht met olie. Kneed het deeg nogmaals voorzichtig met de Deeghaak op de laagste stand. Meng de veenbessen en walnoten erdoor. Leg op een licht met bloem bestoven oppervlak, verdeel in tweeën en vorm tot langwerpige ballen. Leg op de voorbereide bakplaten.
Dek af met ingevet plastic folie en laat op een warme plaats ongeveer 30-40 minuten rijzen, totdat ze in omvang zijn verdubbeld. Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C of gasstand 6.
Bestrijk met melk, maak op de bovenkant van elk brood een inkeping en bestrooi met havervlokken. Bak 20-25 minuten of totdat de broden zijn gerezen en goudbruin zijn. Leg op een rooster om af te koelen

Volkorenbrood

Voorbereiding: 20 minuten + rijzen
Bereiden: 30 minuten
Ingrediënten (voor: 1 br ood)
• Volkorenbloem 375g
• Witte bloem 75g
• Zout 10ml
• Gedroogde gist zakje van 7g
• Lauw water 300ml
• Voor de bovenkant
• Water 30-35ml
• Zout 2.5ml
• Volkorenbloem, om mee te bestuiven
Bereiding
Doe de volkorenbloem en witte bloem, zout en gist in de mengkom. Meng met de deeghaak op de laagste stand geleidelijk het lauwe water erdoor zodat zich een soepel deeg vormt.
Kneed 1 minuut op de laagste stand en 4 minuten op stand 1 tot het deeg glad en elastisch is. Haal de kom uit de machine, dek het af met ingevet plastic folie en laat het op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld. U kunt ook de deeghaak verwijderen, de temperatuur op 25ºC zetten, de roersnelheid op stand 3 en vervolgens het deeg in de machine laten rijzen tot het in volume is verdubbeld; dit duurt ongeveer 1 uur.
• Temperatuur: 25°C
• Roersnelheid: 3
• Tijd: 1 uur
Zet de temperatuur uit en kneed met de deeghaak op de laagste stand het deeg nogmaals 60 seconden. Leg het op een bloembestoven oppervlak en vorm tot een bal. Kneed van buiten naar binnen, draai om en plaats het op een bloembestoven bakplaat.
Bedek het met ingevet plastic folie en laat het ongeveer 30 minuten rijzen of tot het deeg in omvang is verdubbeld. Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C/gasstand 8. Meng het water en zout en bestrijk het brood hiermee. Bestrooi met bloem.
Maak met een scherp mes 3 of 4 inkepingen dwars over het brood en vervolgens in een rechte hoek. Bak 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 200°C/gasstand 6 en laat het deeg 20 minuten bakken, of tot het brood hol klinkt als u erop klopt. Laat het afkoelen op een rooster.
Variatie
Vervang voor grof volkorenbrood de volkorenbloem en witte bloem door grof volkorenbloem en ga als bovenstaand beschreven te werk. Bestrooi met rogge of tarwevlokken in plaats van met bloem
Ervaringen en tips van gebruikers
Voor het delen van uw ervaringen kunt u zich registreren en inloggen

Wentelteefjes

Ingrediënten
• Witbrood of licht meergranen brood (of oude bolletjes)
• 1/8 l melk
• 2 eieren
• broodkruimels
• 50 g boter
Bereiding
Drenk het brood in of rol de sneetjes kort door de melk. Klop de eieren. Draai de sneetjes brood er in rond en strooi er zout en peper en broodkruimels op. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes knapperig en goudbruin.

Pizza

Ingrediënten
• 250g bloem
• 5 eetlepels olie
• ½ theelepel zout
• ½ verse gist
• 150 ml water
Tomatensaus: • 400g tomaten
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 theelepel zout
• Peper
Toplaag: • Rode uien
• Champignons
• Rode en groene paprika
• Kaas
• Basilicum
• Peterselie
Bereiding
Breng eerst het kneedhulpstuk aan in de Multiquick 5 Pâtisserie keukenmachine. Doe daarna de bloem in de kom. Maak een kuiltje in de bloem en leg daarin de gist en 3 eetlepels water. Laat het mengsel minstens 5 minuten rijzen. Begin met het mengen van de ingrediënten en doe de olie, het zout en de rest van het water in de kom, controleer of het deksel goed dicht zit en zet de machine aan. Zet de Multiquick 5 Pâtisserie uit wanneer u ziet dat het deeg een balvorm aanneemt en laat het deeg 30 minuten rijzen. Breng het hakmes aan in de Multiquick 5 Pâtisserie en hak de tomaten met de ui en knoflook in de kom voor de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Breng de kruidenhakker aan en hak de kruiden voor de afdeklaag. Breng het snijhulpstuk aan in de Multiquick 5 Pâtisserie en snij de paprika's, champignons en rode uien in schijfjes Breng het rasphulpstuk aan in de Multiquick 5 Pâtisserie en rasp de kaas. Rol het deeg uit op een schaal, giet de tomatensaus erop en leg de bovenlaag op de pizza. Bak ze 20-30 minuten bij 200 - 220°C

Quiche lorraine

Ingrediënten
• 250g bloem
• ½ theelepel bakpoeder
• ½ theelepel zout
• 125g koude boter
Bereiding
• 250g gekookte bacon
• 2 theelepels zonnebloemolie
• 4 eieren
• 250g crème fraîche
• 1 snufje zout
• peper
• nootmuskaat
Voorbakken: 20 min bij 200°C • Afbakken: 40 min bij 175°C

Moment...

Toegevoegd aan uw winkelwagen :


  • facebook
  • tweeter