Mogelijk KREDIET in winkel
Newsletter

Inscrivez-vous

Uw winkelmandje

U hebt niets in uw winkelwagen.

U hebt niets in uw winkelwagen.

Wij aanvaarden Ecocheques en EcoPass Overname van uw oud toestel Betaling in cash aan de levering
Nieuw !!! GRATIS levering vanaf 300 € van aankoop (in België)                    

Recettes

Soepen

Aspergesoep

Ingrediënten
• 500 ml kippenbouillon,
• 2 fijngehakte sjalot,
• 1 teentje geperste look,
• 500 g verse asperges.
• 2 soeplepels maïzena,
• 200 ml culinaire room, peper,
• fijngehakte peterselie.
Bereiding
Kuis de asperges, snij er de kopjes af. Stoom de kopjes op 100°C gedurende 5 minuten of 1 minuut op 120°C, en bewaar ze. Snij ondertussen de stengels in kleine stukjes. Neem een niet geperforeerde stoomovenpan van 5,7 liter, doe er de sjalot, de look, de kippenbouillon en de stukjes asperges in. Roer alles goed door elkaar. Stoom dit gedurende 20 minuten op 100°C of 6 minuten op 120°C, neem dan de pan uit de stoomoven, roer er de room, de peper, de opgeloste maïzena door en mix zéér fijn. Stoom het geheel nog 5 minuutjes op 100°C of 2 minuten op 120°C. Garneer met peterselie en de aspergekopjes.

Garnering voor de soep Griesmeelballetjes

Ingrediënten (voor 4 porties)
• ¼ l melk
• 1 el boter
• zout, witte peper
• nootmuskaat
• 100 g griesmeel van harde tarwe
• 1 ei
• boter om in te vetten
Bereiding
De melk in een met koud water omgespoelde pan gieten. Boter toevoegen en kruiden met zout, peper en geraspte nootmuskaat. De melk al roerend aan de kook brengen. Lage kookstand instellen. De griesmeel geleidelijk aan toevoegen aan de melk en zolang met een houten lepel roeren tot de gladde deegbol loskomt van de bodem. De pan van de kookzone nemen. Het ei klutsen en goed door de deegbol mengen. De bak met gaatjes licht met boter invetten. Twee theelepels in koud water dompelen en hiermee kleine griesmeelballetjes van de deegbol maken. In de bak met gaatjes leggen en stomen zoals aangegeven. Variaties balletjes van eekhoorntjesbrood: 15 g gedroogde paddenstoelen met 100 ml water ca. 10 min. stomen in de bak zonder gaatjes. Laten uitlekken, fijnhakken en met 1 el gehakte peterselie bij het deeg doen. Dien de balletjes op als bijgerecht.

Garnering voor de soep - Rode eiergelei

Ingrediënten (voor 4 porties)
• 2 eieren
• 1 tl tomatenpuree
• 65 ml bouillon
• 65 ml melk
• zout, witte peper
• 1 tl boter
• een paar basilicumblaadjes
Bereiding
De eieren met de tomatenpuree klutsen, bouillon en melk toevoegen en nogmaals door elkaar roeren. Kruiden met zout en peper. In een goed ingevette vorm gieten en ca. 5 minuten stomen. De kleingesneden basilicumblaadjes toevoegen en nog 10 minuten stomen. Laten afkoelen, storten en naar wens in reepjes of blokjes snijden. Serveren als garnering voor de soep.

Gazpacho

Voorbereiding: 15 minuten + 2 uur afkoelen
Ingrediënten (voor: 6 porties)
• Rijpe tomaten 450g
• Gepeld knoflookteentje 1
• Takjes verse peterselie of basilicum 2
• Tomatenpuree 15ml (1el)
• Komkommer, geschild en fijngehakt ¼
• Tomatensap 300ml
• Lente-uitjes, fijngehakt 2
• Kleine groene paprika, zaadjes verwijderd en in heel kleine stukjes gesneden 1
• Stukjes komkommer in heel kleine stukjes gesneden 1 cm per stuk
• Citroensap 15ml
• Olijfolie 30 ml (2el)
• Zout en versgemalen zwarte peper
• IJsklontjes en croutons om te serveren (naar keuze) Bereiding
Dompel de tomaten 15 seconden in een kom kokend water. Haal de tomaten er met een schuimspaan uit. Spoel ze vervolgens af met koud water, ontvel ze en hak ze in grove stukken.
Doe de tomaten samen met de knoflook, peterselie of basilicum, tomatenpuree, komkommer en tomatensap in de blender of het food processor accessoire en meng het geheel tot een fijne soep. Giet de soep door een nylon zeef in een kom en druk er zoveel mogelijk doorheen.
Roer de lente-uitjes, groene paprika en komkommer met het citroensap en de olijfolie er doorheen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat het 2 uur afkoelen in de koelkast.
Proef voor het serveren nog even op smaak, aangezien de smaken door het afkoelen iets kunnen afnemen. Schep de gazpacho in gekoelde soepborden, voeg 1 of 2 ijsklontjes aan elk bord toe en dien eventueel gegarneerd met enkele croutons op.
Ervaringen en tips van gebruikers
Voor het delen van uw ervaringen kunt u zich registreren en inloggen

Hartige kokosnoot-pompoensoep

Ingrediënten (voor 4 porties)
• 500 g pompoen
• 1 zakje soepgroente
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 stuk gemberwortel, 2-3 cm
• 1 el olijfolie
• 250 ml krachtige groentebouillon
• 1-2 tl rode currypasta
• 400 ml kokosmelk
• zout
• ½ bosje gladde peterselie of koriander, grof gehakt
Bereiding
Pompoen in vieren delen. Met een lepel de pit van de pompoenparten verwijderen. De pompoenstukken in repen snijden en deze, met schil, in flinke stukken snijden. Pompoen de soepgroente in de bak zonder gaatjes leggen en stomen zoals aangegeven. Ui en knoflook pellen en in stukjes snijden. De gember schillen en raspen. In de pan knoflook, ui en gember licht fruiten in olijfolie en blussen met bouillon. Rode currypasta toevoegen. Het pompoenmengsel bij de bouillon doen en pureren. De kokosmelk toevoegen en alles kort verwarmen. Met zout op smaak brengen en opdienen met gehakte kruiden.

Pompoensoep

Ingrediënten(voor 4 personen)
• 600 g pompoen (in blokjes)
• 1 wortel (in blokjes)
• 2 aardappelen (in blokjes)
• 1 fijngesneden ui
• 1 takje fijngesneden selder
• 100 ml volle melk
• 2 l water
• 3 kipbouillonblokjes
• boter
• peper en zout
Bereiding
Verwarm de boter en fruit hierin de fijngesneden ui. Voeg wortel, selder, aardappelen en pompoen toe, en laat alles nog even meegaren. Doe er vervolgens het water en de bouillonblokjes bij, en breng alles aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken en mix dan de soep. Doe er de melk bij en breng op smaak met peper en zout.

Pompoensoep met croutons

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)
• ½ kg pompoen
• 2 wortels
• 1 aardappel
• ½ ui
• ¾ l groente bouillon of water
• 4 el. zure room
• 3 el. boter of margarine
• zout
• peper
• rozemarijn
• verse kruiden
• 2 witte broodjes of sneetjes witbrood/ciabatta (een dag oud)
Bereiding
Snijd het witbrood in blokjes van 1 cm. Smelt 1 el. boter in een pan. Rooster de blokjes brood op een laag vuur, ze constant omdraaiend, totdat ze goudbruin zijn. Draai het gas uit en laat de croutons in de warme pan liggen. Hak de pompoen, wortels, aardappel en ui. Sauteer het in de resterende boter. Strooi er zout en peper op. Voeg er bouillon of water en rozemarijn aan toe, en kook de groenten op een matig vuur totdat ze zacht zijn. Meng ze met uw Braun Multiquick staafmixer, kruid ze, en voeg de room toe. Garneer de soep met room, croutons en vers gehakte kruiden en serveer hem.

Tuingroentjes met basilicum bouillon

Ingrediënten
• 2 wortels,
• 1 komkommer,
• 1 rode ajuin,
• 200 g vastkokende aardappelen,
• 2 kleine courgettes,
• 100 g groene boontjes,
• 150 g witte selder,
• 80 g verse erwtjes,
• 3 tomaten,
• 2 busseltjes basilicum,
• 50 g gevogelte bouillon,
• 10 cl olijfolie,
• 1 lookteentje,
• peper en zout.
Bereiding
"Reinig de wortels, de komkommer en de aardappelen. Ontdoe de selder van de draden. Was alle groenten. Snij alle groenten in dobbelsteentjes van +- ½ cm. Stoom de groenten in de stoomoven. Snij achteraf de groene boontjes in kleine rondjes. Stomen: alles wordt op 100°C (drukloos) of 120°C (met druk) gestoomd, uitgenomen de tomaten op 95°C (voor beide toestellen) Stoom de tomaten gedurende 1 minuut, dompel ze daarna onmiddellijk onder in koud water en pel ze. Ontdoe ze van de pitten en snij in blokjes van +- ½ cm. Ontblader de basilicum en hou de kleine blaadjes apart. Pel de look, ontdoe hem van het groene gedeelte en plet het teentje. Mix de look (met een blender) en de basilicum blaadjes, 1 mespuntje zout en 10 cl olijfolie. Pel de ajuin en snij hem zeer fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pannetje, voeg er de ajuin aan toe en laat 4 à 5 minuten garen zonder dat de ajuin kleurt, Juist voor het serveren verwarmt u de bouillon en giet die over de ajuin. Voeg er al de groenten aan toe en breng op kookpunt. Voeg er het basilicum mengsel aan toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de glazen en bestrooi met de kleine basilicum blaadjes.

Zoetzure cantharel met aardappelcroutons

Ingrediënten (voor 2 personen)
• ½ ui, gehakt
• 300 g schoongemaakte en gewassen cantharellen
• 1 el. gesneden ham
• 1 el. bruine suiker
• 2 el. balsamico-azijn
• 0,2 l bouillon
• 0,2 l room
• 1 el. boter
• 1 grote aardappel, in fijne blokjes gesneden
• 2 el boterolie
Bereiding
Bak de cantharellen samen met de uien, ham en boter in een pan (bewaar 2 el cantharellen in een schaal voor later). Voeg nu de suiker toe en maak er karamel van. Dit zorgt ervoor dat de suiker bruin en dik wordt. Koel het dan af met de balsamico-azijn (dit kan spatten veroorzaken!), roer het goed totdat de karamel weer is opgelost en concentreer het kort. Voeg er de bouillon, de room, het zout en de peper aan toe. Doe de deksel op de pan en laat het tien minuten sudderen. Meng het met de Braun Multiquick of haal het door een zeef om een stroperige vloeistof te verkrijgen. Strooi er zout en peper op en doe er een scheutje balsamico-azijn bij. Rooster de aardappelblokjes goudbruin in boterolie. Serveer de soep met de extra cantharellen en croutons. Een tip: garneer het met vers gesneden bieslook. Goed om te weten Met "zeven" wordt bedoelt het drukken van vocht, bijvoorbeeld van een saus of soep, door een zeef boven een pan of schaal. Dit houdt grotere stukken tegen, zodat alleen de vloeistof overblijft. "Concentreren" betekent het koken van vocht in een open pan totdat een deel ervan verdampt is. Dit concentreert de smaak van de bouillon of saus.

Fluwelig

Asperge-crèmesoep

Voorbereiding: 10-15 minuten Bereiden: 25-30 minuten Ingrediënten (voor: 4-6 porties)
• Asperges 400g
• Uien 100g
• Prei 100g
• Selderie 100g
• Boter 20g
• Béchamel 750g
Extra
• Crème fraiche 50ml
• Zwarte peper
• Fijngehakte bieslook
Bereiding
Blancheer de asperges tot ze gaar zijn en koel ze vervolgens af in een kom ijswater om de kleur te behouden. Snijd de ui, prei en selderij in het food processor accessoire met behulp van het dunne snijmes.
Bevestig de flexi-klopper, zet de temperatuur op de hoogste stand en de roersnelheid op stand 1. Doe de boter in de kom. Voeg de gesneden groente toe en roerbak het tot het gaar is (circa 10-15 minuten). Voeg de béchamelsaus en de asperges toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot het gaar is.
• Temperatuur: Maximum
• Roersnelheid: 1
• Tijd: 5-10 minuten
Laat de soep afkoelen en gebruik vervolgens de blender om de soep glad te maken. Haal voor een nog dunnere substantie de soep door de fijne zeef van de vergiet en pureerzeef. Breng het zachtjes weer op temperatuur. Garneer de soep met een balletje van de crème fraïche, de zwarte peper en fijngehakte bieslook.
Ervaringen en tips van gebruikers
Voor het delen van uw ervaringen kunt u zich registreren en inloggen

Courgettevelouté met geitenkaas

Bereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
• 6 courgettes van 200 g
• 150 g verse geitenkaas
• 8 muntblaadjes
• 1/2 koffielepel citroensap
• zout/peper
• 1 lookteentje (facultatief)
• 20 g parmezaan (facultatief)
Bereiding
De courgettes wassen en in dunne plakjes snijden. Samen met het gepelde lookteentje en 4 muntblaadjes 20 minuten stomen in de kom met maximaal vermogen. De "beetgare" courgettes uit de kom nemen en mixen met de geitenkaas, de rest van de munt en het citroensap, of u kunt ze met een vork pletten als u geen mixer bij de hand hebt. Kruiden met peper en zout. Warm, lauw of koud opdienen. De velouté met parmezaan bestrooien op het moment dat u hem opdient.

Pompoen roomsoep

Ingrediënten
• 800 g pompoen,
• 50 g ajuin,
• 250 ml gevogeltebouillon,
• 50 ml olijfolie,
• 100 ml opklopbare room,
• nootmuskaat, peper en zout.
Bereiding
Schil de pompoen, doe er de pitten en de draadjes uit, snij het vlees in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Schil de ajuin en snij hem in fijne reepjes. Plaats de pompoen in een schaal met gaatjes en gaar in de stoomoven gedurende 45 minuten op 100°C (drukloos) of gedurende 15 minuten op 120°C (met druk). Ondertussen laat u de ajuin smelten in de olijfolie, de ajuin mag niet verkleuren. Klop de room tot hij verdubbeld is in volume en goed stevig. Voeg de pompoen toe aan de ajuin, laat gedurende twee tot drie minuutjes sudderen. Voeg er de gevogelte Bouillon aan toe, breng op kookpunt en mix. Voor het opdienen voegt u er twee grote soeplepels opgeklopte room aan toe. Mix alles door elkaar tot u een smeuïge soep hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Serveer in voorverwarmde borden.

Roomsoep

Roomprei met ham

Ingrediënten (voor 6 personen)
• 120 g boter
• 6 preistukken, gewassen en gesneden
• 1 ½ l kippenbouillon
• 175 ml room
• zout, versgemalen zwarte peper
• 150 g ham, in dunne reepjes gesneden
Bereiding
Smelt de boter in een pan en stoof er de prei in totdat deze zacht wordt. Doe de prei en de bouillon in een pan en verhit het langzaam. Haal de pan van vuur net voor het begint te koken en meng het met uw staafmixer. Voeg de room toe en kruid het met wat zout en peper. Serveren met ham en ciabatta.

Roompreisoep met garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)
• 1 bos prei
• 0,2 l groente- of kippenbouillon
• 0,2 l room
• 4 garnalen
• een grote scheut witte wijn
• olijfolie voor het bakken
Bereiding
Verwijder het groene uiteinde, de harige wortel en het buitenste blad van de prei. Snijd de prei in dunne repen. Laat het met een beetje olie in een pan bakken. Koel het dan af met een scheut witte wijn. Voeg er bouillon en room aan toe, en laat het ongeveer 4 minuten op een laag vuur sudderen. Besprenkel het, net voordat u het gaat serveren, met zout en peper en meng het tot een schuimig groen mengsel door middel van de Braun Multiquick. Pel ondertussen de garnalen, verwijder de ingewanden, en snijd de garnalen niet in al te kleine blokjes; besprenkel ze en schroei ze snel op een hoog vuur in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg ze toe aan de hete soep net voordat u deze gaat serveren.

Moment...

Toegevoegd aan uw winkelwagen :


  • facebook
  • tweeter