Gratis levering

Vanaf 400 € van aankoop
Newsletter

Inscrivez-vous

Uw winkelmandje

U hebt niets in uw winkelwagen.

U hebt niets in uw winkelwagen.

Recettes

Met kaas

Quesadillas

Ingrediënten (4 personen)
• 4 tortilla's
• ¼ kop gesneden zoete uien
• ¼ kop gesneden groene paprika's
• ¼ kop gesneden rode paprika's
• ¼ kop gesneden tomaten
• ¼ kop gesneden avocado's
• 2 eetlepels gehakte verse koriander
• 2 eetlepels gehakte verse bieslook
• ¼ kop zwarte olijven
• 1 kop gepelde garnalen
• ½ kop gemalen Cheddar kaas
• ¼ kop zure room
Bereiding
Verwarm de barbecue op een laag vuur.
Smeer een eetlepel salsa over de helft van elke tortilla.
Beleg met de gesneden uien, groene paprika, rode paprika, tomaat, koriander, bieslook, avocado, olijven en garnalen.
Besprenkel met kaas en vouw de tortilla's toe tot een helft zodat de vulling ingewikkeld is.
Olie de grill lichtjes in en plaats de tortilla's direct op de grill.
Grill tot de kaas gesmolten is en de tortilla's knapperig bruine grillstrepen bevatten

Met ei

Jonge spinazie met aardappelen en gepocheerde eieren

Ingrediënten
• 1 kg jonge spinazieblaadjes,
• 1 ajuin,
• 1 knoflookteentje,
• 50 g boter,
• 1 kg aardappelen,
• 8 eieren,
• eper, zout, nootmuskaat, room. Bereiding
De eieren zachtjes breken en op een ingevette lage schaal gieten, en gedurende ongeveer 5 minuten stomen op 90°C. De gewassen spinazie in een geperforeerde schaal van 5.7 liter doen, in de stoomoven bijvoegen en gedurende 3 minuten stomen op 100°C of 1 minuut op 120°C. Laat de spinazie goed uitlekken. Ondertussen de 2 in stukjes gesneden ajuinen glazig stoven in de boter en te samen met het fijn geperste lookteentje en dan onder de spinazie roeren. De aardappelen fijn schillen, in 4 snijden en wassen. Stoom gedurende ongeveer 14 minuten op 100°C of 4 minuten op 120°C, alvorens er de spinazie opnieuw aan toe te voegen en stoom dans nog 6 minuten verder op 100°C of 2 minuten op 120°C. Dan de schaal met de gepocheerde eieren opnieuw inschuiven en nog 1 minuut stomen op 100°C.

Groenten

Artisjokken met dip

Ingrediënten
• 4 artisjokken,
• sap van 1 citroen.
Voor de dip: • 300 g crème fraîche,
• 2 eetlepels mayonaise,
• 1 eetlepel tomatenketchup,
• zout, peper,
• suiker,
• 4 eetlepels gehakte kruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook, dille),
• waterkers.
Bereiding
De artisjokken van steel en onderkant ontdoen, van buitenste bladeren ca. 1/3 afknippen, bovenkant met een scherp mes afsnijden, de bladeren iets uit elkaar houden en met citroensap besprenkelen. In een stoomovenpan met gaatjes doen, de pan in de ovenruimte schuiven. ""Hooi"" met een theelepeltje verwijderen. Artisjokken op dessertbordjes serveren. Voor de dip: • 300 g crème fraîche,
• 2 eetlepels mayonaise,
• 1 eetlepel tomatenketchup vermengen met zout,
• peper,
• suiker en op smaak brengen met de gehakte kruiden.
• Waterkers erdoor roeren, serveren bij de artisjokken met geroosterd brood. • Gaar de artisjokken in een geperforeerde pan

Asperges vertes

Ingrediënten (4 porties)
• 1 kg asperges,
• gehakte peterselie.
Bereiding
Was de asperges en verwijder de uiteinde, alle asperges zo mogelijk even groot snijden (de houtachtige plekjes helemaal wegsnijden). De asperges in een stoomovenpan met gaatjes doen. Stoom 8 min. op 100 °C of 2 minuten op 120°C. De asperges op een voorverwarmde schaal leggen en met gehakte peterselie en grof zeezout bestrooien

Bloemkool met bieslookroom

Bereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
• 1 middelgrote bloemkool
• 250 ml room
• 3 soeplepels verse bieslook, grofgehakt
• Zout en peper
Bereiding
De bladeren van de bloemkool verwijderen, de bloemkool in roosjes vandezelfde grootte verdelen en wassen. De bloemkoolroosjes in de kom met maximaal vermogen leggen. De room met het zout en de peper in de sausstoomschaal gieten. De gehakte bieslook toevoegen. Alles 30 min. stomen, totdat de bloemkool gaar en mals is. De bloemkoolroosjes op een voorverwarmde schotel schikken, de bieslookroom erover gieten en meteen opdienen.

Courgettebraadschotel

Ingrediënten
• 2 courgettes
• 200 ml groentebouillon
• room of melk
• zout, peper
• 200 g pasta
• geraspte kaas
Bereiding
Warm de oven voor tot 200° C (convectie-oven 180° C). Kook de pasta voor in een pan volgens de aanwijzingen op het pak. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Breng de groentebouillon met het water aan de kook, en kook de courgetteplakjes er drie minuten in. Afgieten. Klop de room of melk met zout en peper.
Meng de vantevoren gekookte pasta en courgettes in een braadvorm; schenk de room over ze heen, zodat de pasta en de courgette er voor de helft mee bedekt worden. Besprenkel het met kaas. Bak de braadschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Een groentepan in 15 minuten

Dit gerecht is klaargemaakt binnen 15 minuten en heel lekker. Zo makkelijk kan koken zijn! Onze groentepan is gewoonweg perfect als er weinig tijd is. Ingrediënten
• 1 peper
• 1 bosje lente-uien
• 3 wortels
• bouillon
• 125 g rijst
Bereiding
Kook de rijst ongeveer 8 minuten met een snufje zout. Snijd de lente-uien en wortels in dunne plakken en hak de peper. Bak dan kort alle groenten. Voeg de bouillon toe en meng het met de voorgekookte rijst. Kook het kort, constant roerend. Voeg dan naar smaak zout en peper toe aan de groentepan van 15 minuten. U kunt het, als u dat wenst, een beetje verdikken met meel.

Flan met koolrabi en wortels

Ingrediënten
• 300 g wortels,
• 400 g koolrabi,
• 1 ajuin,
• 1 teentje look,
• 20 g verse peterselie,
• 125 ml melk,
• 125 g room,
• 250 g vaste uitgelekte platte kaas,
• 3 soeplepels sesamzaadjes,
• 2 soeplepels sojasaus,
• ½ koffielepel zout met kruiden,
• verse gemalen witte peper, boter.
Bereiding
Reinig de wortels en de koolrabi, was ze en snij in stukken. Doe de groenten in een geperforeerde stoomovenpan en gaar gedurende 8 minuten op 100°C of 2 minuten op 120°C. Hak de ajuin, de look en de peterselie fijn. Meng samen met alle andere ingrediënten (behalve de boter) en kruid met peper. Verdeel de bereiding over 6 beboterde porseleinen ovenvormpjes. Plaats de vormpjes op een geperforeerde stoomovenpan en gaar gedurende 30 minuten op 90°C

Geroosterde bouquetière van wintergroenten

Ingrediënten
• 100 g knolselderij, in reepjes gesneden
• 2 rode ui, gepeld en in kwartjes gesneden
• 100 g worteltjes, in reepjes gesneden
• 2 zoete aardappelen, in kwartjes gesneden
• 2 pastinaak, in reepjes gesneden
• 12 niet-gepelde knoflookteentjes
• 2 el olijfolie
• 1 tl tijmblaadjes
• Zout en peper
Bereiding
Meng in een grote kom knolselderij, rode ui, worteltjes, zoete aardappel, pastinaak, knoflookteenjes, olijfolie, zout, peper en tijmblaadjes.
Stort de groenten in 1 laag op de Crispplaat*. Laat ze 8 minuten roosteren met de Crispfunctie. Draai ze om en rooster nog 6 minuten. De groenten ontwikkelen een mooi kleurtje en zijn zacht aan de binnenkant.
Verdeel de groenten onder de borden.
* Indien nodig in verschillende keren braden. Houd de geroosterde groenten warm.
Lekker met vis, vlees of gevogelte.

Gestoomde seizoengroenten, vinaigrette truffelolie

Waaier van gestoomde seizoengroenten in een vinaigrette van witte truffelolie en verse kruiden
Ingrediënten
• 8 jonge wortels,
• 12 witte inlandse asperges,
• 1 courgette,
• 200 g tuinbonen,
• 2 sjalotten,
• 50 g verse boter,
• 2 tomaten,
• 1 citroen,
• 2 dl truffelolie,
• 1 tuiltje dragon;
• 1 tuiltje bieslook,
• 1 tuiltje basilicum.
Bereiding
"Leg de asperges in de stoomoven en laat ze gedurende 2 minuten stomen op 100°C. Voeg er de worteltjes en de tuinbonen bij en laat alles gedurende 6 min. stomen op 100°C. Stoom vervolgens de tomaten de courgette gedurende 2 minuten op 100°C. Laat de gesnipperde sjalot smelten in boter. Voeg daar 80 seconden later de gekruide groenten aan toe. Schik alles op een warm bord. Overgieten met een vinaigrette van witte truffelolie en citroensap, bestrooien met de gehakt verse kruiden. Meteen serveren. Stand: symbool "Groenten stomen" 100°C

Ratatouille

Ingrediënten
• 250 g gehakt,
• 1 rode paprika,
• 1 gele paprika,
• 1 aubergine,
• 1 courgette,
• 4 mooie tomaten,
• 1 ajuin,
• 2 teentjes knoflook,
• peper en zout,
• tabasco,
• Povençaalse kruiden,
• 100 ml tomatenketcup,
• 2 eetlepels tomatenpuree.
Bereiding
Vorm het gehakt tot kleine balletjes, snij de paprika, de aubergine, de courgette, de tomaten, de ui en de knoflookteentjes fijn. Doe al de ingrediënten in een niet-geperforeerde stoomovenpan en kruid met zout, peper, tabasco en kruiden. Roer er tomatenketchup en –puree onder, leg er de balletjes bovenop en stoom gedurende 40 minuten op 100°C of 15 minuten op 120°C. Dien op met rijst.

Tomaten op z'n Grieks

Ingrediënten
• 4 tomaten,
• 1 à 2 teentjes knoflook,
• zout en peper,
• 4 takjes basilicum,
• 100 g feta
Bereiding
Was en droog de tomaten, onthoofd ze en plaats ze met de opengesneden kant naar boven, in een geperforeerde schaal. Pel de knoflookteentjes, hak ze fijn of plet ze met een knoflookpers en leg ze op de opengesneden kanten van de tomaten. Kruid met peper en zout. Was de basilicum onder de kraan. Maak de blaadjes voorzichtig los, hak ze fijn en leg die op de tomaten. Snijdt de feta in stukjes, leg ze op de tomaten en plaats de schaal in de oven. Stoomoven (->100°C): 75°C - Steamer (->120°C): 75°C°C tijd: 10 à 15 min.

Uientaart

Ingrediënten
Om te bestrijken:
• 1 eierdooier
• 2 el melk
Gistdeeg:
• 250 g volkoren roggemeel
• 250 g bloem (type 1050)
• 1 zakje droge gist
• 1 tl honing
• 250 ml water
• 1/8 l koudgeperste olijfolie
• 2 tl zout
• boter voor de braadslede
Bovenkant
• 1200 g gepelde uien
• 50 g olijfolie
• 250 g crème fraîche
• 1/8 l slagroom
• 6 eieren
• zout
• peper uit de molen
• 1-2 tl komijn
Bereiding
De bloem mengen in een kom en in het midden een kuiltje maken. De gist met de honing oplossen in 250 ml lauwwarm water.
Het gistmengsel in het kuiltje doen en bestrooien met wat bloem. Olie en 2 tl zout toevoegen, op de rand van de bloem, en alles tot een glad deeg kneden.
Het deeg 20 minuten laten rijzen. Vervolgens kneden en uitrollen. De braadslede invetten, bekleden met het deeg en bij de rand omhoog drukken. De deegbodem meermalen met een vork inprikken. Nogmaals 20 minuten laten rijzen.
De uien in de lengte halveren en over de breedte in halve ringen snijden. In olijfolie 10 minuten fruiten. Laten afkoelen.
Crème fraîche, slagroom en eieren kloppen en mengen met de uien. Het geheel flink kruiden met zout, peper en komijn.
Het uienmengsel op het deeg gieten en gladstrijken. Bakken zoals aangegeven. Warm serveren.

Pasta

Gegrilde aubergine en pasta met feta

Kooktijd: 25 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten (4 personen)
• 2 aubergines, in blokjes
• 4 eetlepels olijfolie
• 250 g feta
• 4 verse pruimtomaten of roma tomaten, grof gesneden
• 1 gesnipperde zoete ui
• 1 gekneusd knoflookteentje
• 1 theelepel gekneusde korianderzaadjes
• zout
• peper
• 250 g rigatoni pasta
• gesneden basilicumblaadjes
Bereiding
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine hierin regelmatig kerend in 10 minuten goudbruin. Zet deze dan opzij.
Breng water met zout aan de kook om de pasta in te koken.
Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook en ui in 5 minuten. Voeg de korianderzaadjes toe en verwarm deze mee tot ze beginnen te geuren. Kook intussen de pasta gaar.
Voeg de tomaten en de aubergine toe. Roer het mengsel voortdurend door tot het warm is. Controleer of het goed gekruid is.
Giet op het moment van serveren de saus over de pasta en bestrooi het gerecht met de verkruimelde feta en fijngesneden basilicumblaadjes.

Gnocchi in verse roomkaas en dragonsaus

Ingrediënten (voor 2 personen)
• 3 twijgjes dragon
• 1 el. roomkaas
• 1 el. sesamzaad
• 1 knoflookteentje
• 3 aardappelen (kruimige)
• 1 kopje bouillon
• 1 kopje room
• 1 ei
• 1 el. olijfolie
• zout, peper, meel
• ½ el. maïzena
Bereiding
De gnocchi (1) Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze tot ze gaar zijn in gezouten water, giet ze af en laat ze uitdampen in de pan. Pureer de aardappelen met een aardappelpers of prak ze zo fijn mogelijk met een vork. Laat ze dan afkoelen.
De saus
Kook de bouillon met de room totdat ze een beetje ingedikt is en voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Zet het weg. Hak de blaadjes van 2 dragontwijgjes. Voeg de roomkaas en de dragon aan de saus toe, net voordat u het gaat serveren. Verhit de saus en klop hem tot schuim met de Braun Multiquick staafmixer.
De gnocchi (2) Doe het ei en wat zout en peper in uw gepureerde aardappelen. kneed er dan zoveel mogelijk meel en maïzena als nodig is doorheen (dit is afhankelijk van het type aardappel) om deeg te krijgen dat zacht en stevig is. Rol het deeg in een rol zo dik als uw duim en snijd het in stukken van 2 cm. Rol de stukjes tot balletjes, maak er inkepingen in met de achterkant van een vork (dat vergroot het oppervlak zodat de gnocchi meer saus kan absorberen). Breng de gnocchi aan de kook in borrelend heet water met zout. Laat het dan ongeveer 4 minuten sudderen op een laag vuur. Verhit 1 el. olijfolie met sesamzaad en een geschild knoflookteentje en haal de gnocchi er kort doorheen. Serveer de gnocchi met de saus en garneer het met dragonblaadjes.

Gnocchi uit de oven met gorgonzola en broccoli

Kooktijd: 30 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten (4 personen)
• 1 pakket van 500 g gnocchi
• 150 g gorgonzola, verkruimeld
• 250 g broccoli, in roosjes
• 30 g boter
• 30 g bloem
• 250 ml melk
• 1 gesnipperde ui
• 50 g gegrilde geschaafde amandelen
• versgemalen zwarte pepe Bereiding
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Laat boter op middelhoog vuur in een kleine braadpan smelten. Fruit de ui tot deze zacht is. Voeg de bloem toe en laat dit samen 1 minuut smoren. Voeg dan de melk toe.
Voeg de gorgonzola toe en breng goed op smaak met zwarte peper.
Kook de broccoli gaar in kokend water met zout.
Kook de gnocchi in kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet ze af en zet ze opzij.
Schep de broccoli en de gnocchi in de ovenschaal en giet de saus er overheen. Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen. Laat dit in 25 minuten in de oven bakken.
Serveer de gnocchi met groene salade en knapperig brood.

Groentecannelloni met pesto van veldsla

Ingrediënten (voor 2 personen)
• 6 lasagneplakken (beetgaar voorgekookt in water met zout)
• 2 wortels
• 1 prei
• 1 knoflookteentje
• 1 ei
• 1 pak veldsla
• uitstekende olijfolie
• 1 el. pinda- of walnootolie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160°C.
Schil de wortels en hak ze, samen met de prei, in kleine blokjes.
Stoom de groenten met een beetje water en het knoflookteentje in een afgesloten pan. Haal ze van het vuur af als ze nog stevig zijn en voeg naar smaak peper en zout toe.
Doe het geklopte ei over de lasagneplakken, leg de groenten er bovenop en rol het geheel om cannelloni te vormen. Let er op om niet te veel vulling op de lasagneplakken te doen, anders kunnen er geen rolletjes meer van gemaakt worden.
Bak ze ongeveer 5 minuten in de oven op 160°C, op een licht met boter ingesmeerde bakplaat, totdat ze gaar zijn.
Maak ondertussen de veldsla schoon en was deze grondig, laat het goed uitlekken en meng hem met de olie en een snufje zout door middel van de Braun Multiquick om er een fijne pesto van te maken.
Serveer de cannelloni in het midden van de borden en doe er de pesto overheen.

Scones met gruyère en tijm

wp_scones Kooktijd: 12 min
Bereiding: 10 min
Aantal personen: 10-12 personen
Ingrediënten
• 225 g bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• 30 g boter in stukjes
• 75 g geraspte gruyère (kaas)
• 1 eetlepel tijm, fijn gehakt
• 1 groot ei, losgeklopt
• 100 ml volle yoghurt
• ½ eetlepel Dijon mosterd
• een mespuntje cayennepeper of gerookte paprikapoeder (Pimenton de la Vera, een Spaanse specialiteit)
Bereiding
Verhit de oven voor op 220ºC/200ºC. Doe de gezeefde bloem en de boter in een keukenmachine en geef korte impulsen tot het mengsel kruimelig wordt (zoals zandtaartdeeg). U kunt de bloem ook in een kom doen en de boter er beetje bij beetje met de hand door kneden.
Doe het mengsel in een grote kom en voeg de gruyère en de tijm toe.
Meng de helft van het geklopte ei, de yoghurt, de mosterd en de cayennepeper door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van de bloem, giet er het eimengsel in en meng het geheel luchtig tot een soepel deeg.
Leg het deeg op een licht met bloem bestrooid oppervlak en vorm hiervan een rechthoek van ongeveer 18 x 10 cm. Snij dit in 10-12 repen en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bestrijk de scones met de rest van het geklopte ei en bak ze in 10 tot 12 minuten goudbruin. Haal de scones uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. U kunt ze warm of koud eten.
Whirlpool tip
Win kostbare tijd door de Crispfunctie van uw Whirlpool magnetron te gebruiken! Plaats de scones op een licht ingevette Crispplaat. Bak ze ongeveer 8 min. met de Crispfunctie.

Spaghettisaus

Ingrediënten (7 liter)
• 2 rode en 2 gele paprika,
• 2 grote ajuinen,
• 5 lookteentjes,
• 2 courgettes,
• 2 eierplanten,
• 1 kg tomaten,
• 2 doosjes tomatenconcentraat,
• 1 liter gepelde tomatenblokjes,
• 3 soeplepels kruiden van de Provence,
• 2 laurierblaadjes,
• 1 soeplepel paprika,
• 1 soeplepel peper,
• 3 bouillonblokjes (bij gebruik van Quorn),
• 2 soeplepels olijfolie,
• 1250 g gehakte Quorn (vegetarisch) of 1250 g gebakken en fijn geplet gehakt.
Bereiding
Stoom de tomaten 1minuut op 95°C, zodat u ze vlot kan pellen voor ze in kleine blokjes te snijden. Neem een stoomovenpan van 7,8 liter. Snij eveneens al de andere groenten ultra fijn, roer er de kruiden, de specerijen, de olijfolie en de verkruimelde bouillonblokjes door en plaats in de stoomoven. Stoom gedurende 45 minuten op 100°C of 15 minuten op 120°C. Ondertussen kan u de tomaten klaar maken, voeg ze toe aan de stoomovenpan evenals het tomatenconcentraat, de gepelde tomaten en de Quorn (of gehakt). Roer alles goed door elkaar en voeg er nog ½ liter vocht aan toe. Stoom nog 30 minuten op 100°C of 10 minuten op 120°C.

Spaghetti van courgettes met pesto

Ingrediënten
• 3 courgettes
• 4 eetlepels pesto
• Peper
Garnituur:
• 1 eetlepel pijnboompitten, lichtjes geroosterd
• Pecorino krullen
• Basilicum
Bereiding
Maak courgette slierten zoals spaghetti met een dunschiller of mandoline.
Laat ze in de magnetron, stoomfunctie,1 min 30 sec garen.
Meng in een slakom de beetgare courgette slierten met pesto. Peper erbij.
Verdeel over de borden. Garneer met pijnboompitten, pecorino krullen en basilicum blaadjes.
Lekker met quinoa of couscous.

Aardappel

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Ingrediënten
• 1 kg aardappelen
• 2 dl melk
• 1 ei
• 50 g boter
• zout
• geraspte nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in het stoommandje van de snelkookpan met een kopje water en een beetje zout (10 minuten onder druk 1 of 6 minuten onder druk 2). Giet het water eraf als ze gaar zijn en druk de aardappelen door de pureeknijper of haal ze door een roerzeef. Breng intussen de melk aan de kook en giet deze bij de puree. Klop het geheel op met een klontje boter en een ei. Breng de puree op smaak met zout, geraspte nootmuskaat en peper.

Aardappels met kruiden

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
• 1 kg in vieren gesneden aardappels
• 1 lepeltje Provençaalse kruiden
• 1 lepeltje paprika
• 3 lepeltje olijfolie voor de marinade
• 1 lepeltje olijfolie voor de bereiding
• 2 lepeltje bloem
Bereiding
Doe de aardappels in een kom (type slakom). Voeg de olie, Provençaalse kruiden, de paprika toe, en meng het geheel. oeg de bloem toe en meng het. Doe de aardappels in de ActiFry, voeg een ActiFry-lepel met olie toe, en bak 45 min. Serveer met de dips

Echte frieten

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40-45 min
Ingrediënten
• 1 kg aardappels
• 1 maatlepel ISIO 4 olie
• Zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in staafjes naar keuze:. Afm. 8 x 8 mm, 10 x 10 mm of 13 x 13 mm. Spoel de gesneden frieten goed af, laten uitlekken en zorgvuldig afdrogen. Plaats de frieten in de ActiFry. Schenk de Isio 4 olie gelijkmatig over de frietenFrieten. Laat de frieten 40 à 45 min bakken, afhankelijk van de dikte van de frieten. Strooi zout over de frieten voordat u ze serveert.

Frieten met Colombo-mengsel

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40-45 min
Ingrediënten
• 1 kg aardappels
• 1 lepeltje ISIO 4 olie
• 1 lepeltje sesamolie
• 1 lepeltje Colombo-kruidenmengsel (verkrijgbaar in de grote supermarkten)
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel de gesneden frieten goed af, laten uitlekken en zorgvuldig afdrogen. Meng in een ovenschaal de olie Isio 4, de sesamolie en het Colombo kruidenmengsel. Plaats de frieten in de ActiFry. Schenk het mengsel gelijkmatig over de frieten. Laat de frieten 40 à 45 min bakken.

Frieten met kerrie

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40-45 min
Ingrediënten
• 1 kg aardappels
• 1 lepeltje ISIO 4 olie
• 1 lepeltje sesamolie
• 1 lepeltje kerrie
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel de gesneden frieten goed af, laten uitlekken en zorgvuldig afdrogen. Meng in een ovenschaal de olie Isio 4, de sesamolie en de kerrie. Plaats de frieten in de ActiFry.Schenk het mengsel gelijkmatig over de frieten. Laat de frieten 40 à 45 min bakken.

Frieten Tex-Mex

Bereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40-45 min
Ingrediënten
• 1 kg aardappels
• 1 lepeltje ISIO 4 olie
• 1 lepeltje Tex-Mex-kruiden (verkrijgbaar in de grotere supermarkt)
• 1 lepeltje Tabasco
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in staafjes van 1 cm dik. Spoel de gesneden frieten goed af, laten uitlekken en zorgvuldig afdrogen. Meng in een ovenschaal de olie Isio 4 en de Tex-Mex poeder. Plaats de frieten in de ActiFry. Schenk het mengsel gelijkmatig over de frieten. Laat de frieten 30 min bakken. Open de ActiFry. Schenk de tabasco over de frieten. Bak nog ongeveer 10 min.

Gevulde aardappelen met prei

Ingrediënten
• 1 middelgrote prei,
• 6 middelmatig grote aardappelen,
• 2 soeplepels mascarpone,
• 4 soeplepels geraspte Gruyère,
• zout, peper,
• muskaatnoot.
Bereiding
"Snij de prei in de lengte, en snij in fijne reepjes. Was de prei en stoom in een geperforeerde stoomovenpan gedurende 2 minuten op 120°C of 8 minuten op 100°C. Giet in een kom en overdek met plastiek folie.Was de aardappelen en stoom in een geperforeerde stoomovenpan gedurende 15 minuten op 120°C of 45 minuten op 100°C. Laat afkoelen. Onthoofd de aardappelen en ledig ze voorzichtig met een koffielepel, plet de aardappelen met een vork. Voeg er de mascarpone aan toe, goed mengen. Meng 2 soeplepels Gruyère met de prei en voeg toe aan het aardappelmengsel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zout lichtjes de binnenkant van de uitgeholde aardappelen en vul met het mengsel. Strooi de rest van de Gruyère over de aardappelen. Plaats ze op een PerfectClean bakplaat en laat gratineren in de oven gedurende 20 à 25 minuten op 160°C

Slaatje van aardappelen en groene boontjes

Ingrediënten (4p)
• 800 g kleine nieuwe aardappelen of Krieltjes,
• 500 g groen boontjes,
• 2.5 dl warme groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
Saus:
• 1 koffielepel mosterd,
• 2 eetlepels witte wijnazijn,
• 2 eetlepels witte balsamico azijn,
• 2 eetlepels olijfolie,
• 2 eetlepels zonnebloemolie,
• 1 fijngehakte ajuin,
• 1 teentje geperste look,
• 2 koffielepels verse gehakte tijm,
• peper en zout.
• 1 bussel roze radijsjes.
Bereiding
Was goed de aardappelen zonder ze te schillen en plaats ze in een geperforeerde stoomovenpan, pik erin met een vork alvorens ze in de stoomoven te plaatsen. Kuis de boontjes en plaats ze eveneens in een geperforeerde stoomovenpan. Stoom de aardappelen en de boontjes gedurende 6 minuten op 100°C of gedurende 2 minuten in de steamer op 120°C. Neem er de boontjes uit en laat ze marineren in de warme bouillon. Stoom de aardappelen verder in de stoomoven gedurende 15 minuten op 100°C of gedurende 5 minuten in de steamer op 120°C. Laat de aardappelen lichtjes afkoelen alvorens ze in schijfjes te snijden en te mengen met de boontjes. Kuis de radijsjes, snij ze in schijfjes en voeg toe aan de salade. Meng alle ingrediënten van de saus tot het bekomen van een romige saus en overgiet er de groenten mee.

Bereiding

Champignon kebabs

Ingrediënten
• 500 grams verse champignons
• 2 teentjes knoflook
• 1⁄4 kopje olijfolie
• 1⁄4 kopje citroensap
• 1⁄2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
• zout en peper naar smaak
• satéprikkers
Bereiding
Alle ingrediënten voor de marinade met de mixer door elkaar mengen. Laat de champignons 3 tot 4 uur in de marinade staan. Prik de champignons aan de satéprikker en grill ze in ongeveer 3 tot 4 minuten.

Chinese-koolrolletjes

Ingrediënten
• 100 g gemalen spelt,
• 10 cl water,
• 1 rode peper,
• 1 groene peper,
• 1 ui,
• 1 Chinese kool,
• 100 g geraspte kaas,
• 2 soeplepels gehakte peterselie,
• 1 potje slagroom,
• 1 ei,
• peper en zout
Bereiding
Breng de gemalen spelt en water in een niet geperforeerde ovenpan aan de kook.Stoom gedurende 6 min. op 100°C (1) Snij de pepers en de ui in blokjes. Leg die in een perforeerde ovenpan en stoom samen met de spelt gedurende 4 min. op 100°C.(2) Blancheer de grote bladeren van de Chinese kool in een geperforeerde ovenpan gedurende 2 min. op 100°C (3). Meng alle ingrediënten, kruid ze dan met peper en zout. Plaats de bereiding op de koolbladeren, rol ze op en leg ze op een geperforeerde stoomovenpan. Stoom gedurende 10 min. op 100°C (4) Serveer met een veldslaatje.

Groenteterrine

Ingrediënten
• 200 g broccoliroosjes,
• 200 g worteltjes in fijne schijfjes,
• 150 g erwtjes,
• 150 g rode paprika's in kleine stukjes,
• 100 g kippenwit,
• 6 eieren,
• 125 g room,
• 125 ml melk,
• 1 koffielepeltje zout,
• peper en nootmuskaat.
Bereiding
Stoom de groenten in een geperforeerde schaal, functie "groenten stomen" gedurende 9 minuten op 100°C. Maal ongeveer 200 g groenten (van alles een beetje) samen met het kippenwit fijn. Meng er de eieren, de room, de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat door. Vet een terrinevorm in, en doe er 1/3 van het mengsel in, leg hierboven een laag met de helft van de overgebleven groenten. Voeg er nogmaals 1/3 van het mengsel bovenop, en hierboven een laag van de overgebleven groenten. Eindig met het overige mengsel. Stoom de terrine met de functie "groenten stomen" gedurende 40 minuten op 100 °C. De terrine kan lauw of koud geserveerd worden.

Quiche met courgette en brie

wp_quiche_courgette Kooktijd: 60 min
Bereiding: 20 min
Ingrediënten (4-6 personen)
• 3 middelgrote geklopte eieren
• 150 ml losgeklopte (vloeibare) crème fraîche of slagroom
• 1 eetlepel olijfolie
• 3 courgettes, in schijfjes gesneden
• 250 g kant-en-klaar deeg voor hartige taart (Engels korstdeeg)
• 100 g brie in plakjes gesneden
• kruiden naar smaak
• 1 geklopt ei
• groene salade melange
U heeft ook een ronde taartvorm of quichevorm nodig van ongeveer 20 cm doorsnee en 3 cm diep.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC/160ºC.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee. Laat dit minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Prik het hele deegoppervlak in met een vork. Leg bakpapier op het deeg en vul de taartvorm met gedroogde bonen (blindbakvulling). Laat het deeg zo 15 minuten in de oven bakken, verwijder het bakpapier en de bonen en laat het deeg zo nog 5 minuten bakken om het vocht te laten verdampen. Bestrijk de deegbodem en de deegranden met een kwastje met het geklopte ei.
Verhit intussen de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak hierin de schijfjes courgette zachtjes aan.
Klop de 3 eieren met de room en voeg de courgetteschijfjes toe. Breng het ei courgette mengsel verder op smaak.
Giet de vulling op de taartbodem en laat de taart 25 minuten in de oven bakken. Leg de plakjes brie er bovenop en laat de taart zo nog eens 15 minuten bakken.
Serveer de taart warm of koud met de groene salade melange. Whirlpool tip Win kostbare tijd door de Crispfunctie van uw Whirlpool magnetron te gebruiken! Bekleed de Crispplaat met het deeg. Bak dit 5 - 6 min. met de Crispfunctie. Leg de courgettes op het deeg en giet de eieren en roomvulling erover. Leg de plakjes brie er bovenop en bak de taart met de Crispfunctie in 10 - 12 min.

Vegetarische witte koolrolletjes

Ingrediënten (4 pers.)
• 100 g haverkorrels,
• 3 dl water,
• 1 rode en 1 gele paprika,
• 1 ui,
• 1 witte kool,
• 2 eetlepels gehakte peterselie,
• 3-4 eetlepels geraspte kaas,
• 1-2 eetlepels sojasaus,
• zout, peper.
Bereiding
De haverkorrels grof snijden en met het water in een schaal doen. 2 uur laten wellen. De schaal op het rooster zetten en gedurende 18 minuten (90°C) in de oven schuiven. De paprikas halveren, van de steel ontdoen, zaad en zaadlijsten verwijderen, wassen en in blokjes doen en gedurende 6 minuten (90°C) in de oven schuiven. De witt kool van de bladeren ontdoen, wassen, in een stoomovenpan met gaatjes doen en gedurende 4 minuten (90°C) in de oven schuiven. Voeg de groente bij het havermengsel samen met de peterselie, geraspte kaas, sojasaus, peper en zout en breng op smaak. Het mengsel over de koolbladeren verdelen, oprollen, met stokjes vaststeken. De rolletjes in een stoompovenpan met gaatjes doen en gedurende 10-12 minuten (100°C) in de ovenruimte schuiven. Stand: "Groenten stomen" 90 °C - 100 °C

Rijst

Risotto ai funghi, Paddestoelenrisotto

Ingrediënten (4 porties)
• 1 kleine ui
• 50 g boter
• 250 g champignons
• ¼ l witte wijn
• 300 g rondkorrelige rijst
• 1 l hete vleesbouillon
• 40 g parmezaanse kaas
• 1 snufje peper
• 1 tl kruidenzout
Bereiding
De ui fijnhakken en op een lage stand fruiten in de helft van de boter.
De champignons schoonmaken, hakken en bij de ui doen.
De wijn toevoegen, enigszins laten verdampen en vervolgens de rijst erbij doen. Onder voortdurend roeren zachtjes koken.
De rijstmassa in een ovenschaal doen en de bouillon erbij gieten. De deksel op de schaal doen. Bakken zoals aangegeven.
Kort voor het serveren de rest van de boter en de geraspte kaas erdoor mengen. Afgedekt laten rusten.
Variaties
Risotto met asperges: kook 1 kg groene asperges gaar in water met zout. Snijd de asperges in kleine stukken. Voeg deze in plaats van de champignons bij de ui. Gebruik het water van de asperges als bouillon en doe er nog een bouillonblokje bij.

Risotto met gorgonzola en peren

Ingrediënten
• 1 soeplepel olijfolie
• 1 ui, in partjes gesneden
• 2 knoflookteentjes, fijngehakt
• 3,5 dl groentebouillon
• 2,5 dl droge witte wijn
• 250 g quinoa
• 75 g gorgonzola, in blokjes gesneden
• 50 g geraspte parmezaanse kaas
• 4 eetlepels room 30%
• 2 peren, gepeld en in blokjes gesneden
• 50 g notensla, grof gehakt
• Zout en peper
Garnituur:
Blaadjes notensla
Bereiding
Verwarm de olijfolie met ui en knoflook in een magnetronbestendige schaal, 3 minuten in de magnetron (750 W).
Giet de groentebouillon en witte wijn in een steelpan. Bedek en breng aan de kook. Zet opzij.
Voeg de quinoa aan de ui toe aan de schaal. Giet de kokende vloeistof over de granen. Meng goed. Bedek en laat 30 minuten in de magnetron koken (900 W).
Voeg de gorgonzola, geraspte parmezaanse kaas en room toe. Meng goed met een houten lepel. Laat nog 6 minuten verder koken.
Haal uit de magnetron en voeg de blokjes peer en notensla toe. Meng. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de risotto over de borden. Garneer met blaadjes notensla.
Heerlijk met een gemengde salade met een vinaigrette van balsamico-azijn en notenolie en stokbrood.

Salade van notensla, parmezaanse, geroosterde peren

Salade van notensla met parmezaanse koekjes en geroosterde peren
Ingrediënten
Vinaigrette:
• 2 eetlepels balsamico azijn
• 2 eetlepels olijfolie
• 100 g parmezaanse kaas
• 2 peren, in 2 gesneden
• 50 g notensla
• Zout en peper
Garnituur:
½ theelepel pili pilivlokken
Bereiding
Vinaigrette: meng in een kom azijn, zout en peper. Voeg daarna olijfolie toe en meng. Zet opzij.
Breng op de Crispplaat parmezaanse kaas aan in hoopjes van 1 eetlepel. Druk goed aan met een spatel of de rug van een lepel. Bak in de magnetron op de crispfunctie, 2 min 30 sec. Je hebt er 8 nodig.
Haal de Crispplaat uit de magnetron en laat de koekjes afkoelen. Verwijder ze zeer voorzichtig met een heel fijne spatel.
Verwijder het klokkenhuis van de peer. Plaats de vleeskant van de peren op de Crispplaat. Laat gedurende 4 min op de Crispfunctie roosteren. Zet opzij.
Plaats de notensla in een slakom. Overgiet met vinaigrette. Meng goed. 6. Verdeel de sla over de borden. Garneer met een parmezaanskoekje en een geroosterde peer. Strooi er pili pili vlokken over.
Heel lekker met een ciabatta.

Griesmeel

Oriëntaals groentepotje

Ingrediënten (4 p)
• 250 g couscous,
• 4 dl water,
• zout,
• 1 aubergine,
• 1 grote courgette,
• 2 uien,
• 200 g champignons,
• 1 teentje uitgeperste knoflook,
• 1 eetlepel olijfolie,
• 1 theelepel bouillonpoeder,
• 1 mespuntje mosterd,
• 1 theelepel kerriepoeder,
• 1 mespuntje tijm,
• 1 theelepel oregano,
• 5 tomaten,
• half glas rode wijn
Bereiding
Doe de couscous, het water en eventueel wat zout in een niet geperforeerde stoomovenpan en schuif de pan in de stoomoven. Stoom op 100 °C gedurende 5 minuten. Halveer de champignons en vermeng alles samen met de uitgeperste knoflook, olijfolie, bouillonpoeder, mosterd, kerriepoeder, tijm en oregano. Doe alles in een stoomovenpan zonder gaatjes en voeg de in vier gesneden tomaten toe. Halveer in de lengte de aubergine, snij de courgette en de uien in 1 cm dikke plakken en verdeel dit over de tomaten. Overgiet alles met een half glas rode wijn. Schuif alles in de oven bij de rijst. Stoom het geheel op 100 °C gedurende 15 minuten.

Polenta

Bereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 8 min
Ingrediënten
• 200 g maïsmeel
• 8,5 dl water
• 50 g boter of margarine
• 50 g geraspte Parmezaanse kaas
• zout
Bereiding
Het water aan de kook brengen en in de pan schenken. De boter en wat zout toevoegen. Het deksel op het apparaat doen. Aanzetten. Aan het einde van de kooktijd (na 8 min.) zal het gerecht automatisch warmgehouden worden. Na 10 min. in de warmhoudfunctie, de Parmezaanse kaas door het gerecht roeren. In een hoge puddingvorm overdoen. De vorm keren en warm of koud serveren. In stukken snijden en deze aan beide kanten in een pan goudbruin bakken of met geraspte kaas bestrooien en in de oven of onder de grill gratineren.

Geroosterd brood

Blinis van knolselder met truffeltapenade

Ingrediënten
• 3 eetlepels bloem
• ½ koffielepel bakpoeder
• 1 ei
• 5 cl melk
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g knolselderij, geraspt
• 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
• Zout en peper
Garnituur:
• 3 eetlepels zure room
• 2 koffielepels truffeltapenade
Bereiding
Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, zout en peper.
Klop het ei lichtjes op en voeg er melk en olijfolie aan toe.
Vermeng dit met de bloem. Voeg knolselderij en platte peterselie toe. Roer goed om.
Schep op de Crispplaat kleine hoopjes van ongeveer 1 eetlepel van het mengsel en druk ze zachtjes plat met behulp van een spatel of met de onderkant van een lepel.
Laat ze 4 minuten in de magnetron op de crispstand bakken. Herhaal dit met de rest van het mengsel.
Garneer met de zure room en de truffeltapenade.

Camembert-ham-toast

Ingrediënten (voor 4 porties)
• 8 geroosterde boterhammen
• 40 g boter
• 8 plakken magere gekookte ham
• 8 kort gestoofde appelschijfjes
• 320 g camembert
• versgemalen peper
• wat versgehakte peterselie
Bereiding
De sneetjes brood roosteren en besmeren met boter. De toast tot de randen bedekken met de plakken ham. De appelschijfjes erop leggen en de dungesneden camembert er decoratief over verdelen. Kruiden met peper en goudbruin gratineren zoals aangegeven. Voor het serveren bestrooien met fijngehakte peterselie.

Champignontoast met knoflook en blauwe kaas

wp_toast_champi Kooktijd: 5 min
Bereiding: 5 min
Ingrediënten (2 personen)
• 2 dikke sneetjes witbrood
• 30 g boter
• 1 gekneusd teentje knoflook
• 150 g gehalveerde champignons
• zout
• versgemalen zwarte peper
• 100 g brie met blauwschimmel, in blokjes
• 1 gesnipperde ui
Bereiding
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand voor.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan een en fruit de knoflook en ui hierin ongeveer 5 minuten. Controleer de smaak van het gerecht en voeg desgewenst peper of zout toe. Doe de champignons erbij in de koekenpan en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Gril intussen het brood goudbruin. Leg de champignons op de toast. Verdeel de blokjes kaas erover en laat de toast grillen tot de kaas gesmolten is.
Leg de toast op een serveerschaal en serveer. Whirlpool tip Win kostbare tijd door de Crispfunctie van uw Whirlpool magnetron te gebruiken! Leg de boter, de knoflook en de ui op de Crispplaat en bak ze gedurende 3 - 4 min. met de Crispfunctie. Doe de champignons erbij en bak deze 5 - 6 min. Roer het geheel tussentijds 1 keer door.

Moment...

  • facebook
  • tweeter