Mogelijk KREDIET in winkel
Newsletter

Inscrivez-vous

Uw winkelmandje

U hebt niets in uw winkelwagen.

U hebt niets in uw winkelwagen.

Wij aanvaarden Ecocheques en EcoPass Overname van uw oud toestel Betaling in cash aan de levering
Nieuw !!! GRATIS levering vanaf 300 € van aankoop (in België)                    

Recettes

Turkije

Kalkoenrollade met spinazievulling

Ingrediënten (4 personen)
• 300 g diepvries bladspinazie,
• zout, peper en nootmuskaat,
• 2 teentjes knoflook,
• 4 dunne kalkoenschnitzels,
• 3 eetlepels bindmiddel, sherry, gehakte peterselie,
• 125 ml kippenbouillon,
• 4 eetlepels slagroom,
• 8 ansjoisfilets.
Bereiding
Ontdooi de spinazie in een stoomovenpan zonder gaatjes, 10 à 12 minuten op 100°C. Teveel aan spinazievocht verwijderen en bewaren. Twee teentjes knoflook fijnsnijden, door de spinazie roeren, De ansjoisfilets zéér klein snijden en onder de spinazie roeren. Het spinaziemengsel verdelen over de kalkoenschnitzels. Strak oprollen en met keukentouw omwikkelen. In een stoomovenpan zonder gaatjes stomen, samen met de kippenbouillon, 4 eetlepels slagroom, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Het kookvocht zeven, in een pannetje op het vuur goed opwarmen te samen met de 3 eetlepels bindmiddel. Op smaak brengen met wat Sherry. Opdienen op warme borden, de rollades overgieten met de saus et serveren met veel peterselie.

Schuim en terrine

Ingrediënten
• 5 g gedroogde paddenstoelen (bijv. hoorn van overvloed of eekhoorntjesbrood)
• 150 g cantharelles of eekhoorntjesbrood
• 1 sjalotje
• 1 el boter
• 100 ml melk
• 100 g Mascarpone
• 2 eieren
• Zout, zwarte peper
• 1 snufje nootmuskaat
• 2 takjes majoraan
• Wat boter en paneermeel voor de vormpjes
Bereiding
De gedroogde paddenstoelen ongeveer 20 minuten in rijkelijk water laten weken. Goed uitdrukken en grof hakken. De verse paddenstoelen in gelijkmatige blokjes snijden.
De sjalotten fijnhakken en in hete boter bij matige hitte lichtgeel stomen. De hitte intensiveren. Alle paddenstoelen toevoegen en goed meebakken. Wanneer er vocht ontstaat dit volledig laten verdampen. Op een koele plek zetten.
In een kom de melk, Mascarpone en eieren goed door elkaar klutsen. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. De marjolein fijnhakken en de afgekoelde paddenstoelen erbij doen.
Vier vormpjes of niet te grote koppen (150 ml) goed invetten en bestrooien met paneermeel. Hiermee het paddenstoelenmengsel tot ½ cm onder de rand vullen. In een bak met gaatjes plaatsen. Garen zoals aangegeven tot er niet meer in het mengsel kan worden geprikt.
Voor het serveren nog 10 minuten laten staan. De flans met een mes losmaken van de rand van de vorm en voorzichtig storten.

Levermousse van gevogelte

Voorbereiding: 15 min
Koken: 8 min
Ingrediënten (voor 6 personen)
• 360gr gevulde lever van gevogelte
• 1,5 eetl witte wijnazijn of cider
• 360gr koude boter
• 3 eetl gekookte wijn (porto, madère, xérès volgens uw smaak)
• 1 goed snuifje zout
• 1 snuifje Jamaïcaanse gemalen peper
• ½ kopje gedroogde en fijngehakte vijgen (20 min. in de gekozen wijn geweekt)
Bereiding
Het reservoir van de stoomkoker vullen tot aan de Steamer Express en de azijn toevoegen. De levers van het gevogelte in de stoomkuip plaatsten en 8 min. koken. De levers drogen op absorbeerpapier. In een keukenrobot de levers in puree hakken met de kruiden, de wijn en de boter. Vervolgens de vijgen toevoegen en mengen. De bereiding in mooie individuele schaaltjes of in een kom gieten. Presentatie Bij het aperitief serveren, vergezeld van Bruschetta of gegrilde toastjes.

Kip

Bonte gevogelte brochetjes

Ingrediënten
• 4 filets van kippenborst,
• 1 rode paprika,
• 1 gele paprika,
• 1 groene paprika
Ingrediënten voor de saus
• 3 eetlepels suiker,
• 1 eetlepel boter,
• 4 eetlepels kippenbouillon,
• 4 eetlepels chilisaus,
• 2 eetlepels balsamico azijn,
• 1 eetlepel sesamzaad, zout.
Bereiding
Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm dikke stukken. Reinig de paprika, schil ze en snij ze eveneens in stukken van 2 x 2 cm dikke stukken. Steek afwisselend stukken paprika en vlees op de houten stokjes. Leg de gevogelte brochetjes in een geperforeerde stoomovenpan en stoom op 80°C gedurende 12 minuten. Recept saus Laat de suiker in een kookpot karamelliseren. Neem de kookpot van de kookzone. Roer daar boter en kippenbouillon in. Zet de kookpot weer op de kookzone en laat alles zachtjes 2 à 3 minuten koken terwijl u erin roert. Voeg er roerend de chilisaus, de balsamico azijn en het sesamzaad aan toe. Breng alles op smaak met zout.

Fricassee van kip

Ingrediënten (4 personen)
• 1 soepkip (panklaar),
• zout, witte peper,
• 1 bosje soepgroente,
• 1 grote ui,
• 1 laurierblaadje,
• 2 kruidnagels,
• 40 gr margarine,
• 50 g bloem,
• 5 dl (1/2 l) kippenbouillon,
• 500 g kleine fingesneden champignons,
• 2 eierdooiers,
• 4 eetlepels melk,
• citroensap.
Bereiding
Was de soepkip. Aan de binnen- en buitenkant met zout inwrijven en in een schaal doen. Was de soepgroente en snij fijne reepjes van de groente. Prik de kruidnagel samen met het laurierblad op de ui en voeg alles samen in een niet geperforeerde diepe stoomovenpan. Plaats de pan in de stoomoven en stoom gedurende 80 minuten op 100°C of 20 minuten op 120°C. Het vlees van het bot losmaken, het vel verwijderen, het vlees eventueel iets kleiner snijden. De margarine in een pan op het kookvlak smelten, bloem erdoor roeren en zolang verwarmen tot een goudgele kleur ontstaat. Het vleesnat (eventueel aanlengen met bouillon) erbij scheppen, goed laten doorkoken.De champignons met het vlees bij de saus doen, kort aan de kook brengen. Eierdooiers met melk loskloppen, de fricassee hiermee binden (niet meer laten koken), en op smaak brengen met zout, witte peper en citroensap. Erbij: rijst (rijstrand) of hartige griesmeelschotel met kruiden en kropsla.

Gegrilde gans met deegvulling

Ingrediënten
• 1 jonge gans van ca. 3 kg,
• vers of ontdooid
• zout
• peper
• bijvoet
• boter
• zout water
Vulling:
• 3 oude broodjes
• 3 eieren
• 100 ml warme melk
• 1 ui
• lever en hart van de gans
• 30 g boter
Bereiding
De gans schoonmaken, het buikvet verwijderen en de traanklier eruit snijden. De gans grondig afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Kruiden met zout en peper en van binnen inwrijven met bijvoet.
De broodjes in dunne sneetjes snijden en overgieten met de warme melk. Eieren en broodjes door elkaar mengen. De inwendige organen kleinsnijden en samen met de ui zachtjes bakken in de boter, kruiden en op smaak afmaken. Met het broodmengsel door elkaar mengen. De gans hiermee vullen en de opening dichtmaken met houten prikkers.
De gans met de borst naar beneden op het rooster legen en grillen zoals aangegeven. Na tweederde van de grilltijd keren.
De gans ca. 10 min. voor afloop van de grilltijd bestrijken met heet water met zout of boter, zodat het vel krokanter wordt.
Variaties
U kunt de gans ook zonder vulling grillen op dezelfde manier. De braadtijd wordt dan ca. 15 minuten korter.

Gemarineerde kippenvleugeltjes

Ingrediënten
• 18 – 20 kippenvleugeltjes
• 2 theelepels gember
• 1 theelepel bruine suiker
• 3 eetlepels soya saus
• 1 eetlepel citroensap
• 3 theelepels medium sherry
• 2 eetlepels olie
Bereiding
tabasco of chilisaus naar smaak toevoegen Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Giet de marinade over de vleugeltjes en laat het ca. 2 uur in de koelkast staan. Zet de thermostaat op stand max. en leg de vleugeltjes op de grillplaat. Draai de vleigeltjes na ca. 10 minuten om en grill de andere kant ook ca. 10 minuten, zodat de vleugeltjes goed gaar worden.

Kip stoofschotel

Ingrediënten (4 personen)
• 600 g kipfilet in stukjes gesneden,
• 2 eetlepels donkere sojasaus,
• 2 eetlepels acaciahoning,
• 2 eetlepels vers sinaasappelsap,
• 1 middelgrote wortel in julienne gesneden,
• 150 g gebroken groene boontjes,
• 4 fijngesneden pijpajuintjes,
• partjes sinaasappel (voor te garneren),
• 1 teentje geperste knoflook.
Bereiding
Doe de kipfilet in een niet geperforeerde stoomovenpan en overgiet met de sojasaus, de honing, de knoflook en het sinaasappelsap. Laat de kip hierin 2 uur afgedekt marineren. Giet de marinade af (en bewaar). Roer de groenten door de kip en stoom gedurende 25 minuten op 95°C. Giet intussen de marinade in een pannetje en kook ze in tot een lichte gebonden saus. Meng onder het kipmengsel en serveer op een bedje van aardappelen.

Kipstokjes

Ingrediënten
• 4 kleine kippenborsten, • 2 lemon-grass stokjes,
• 2 takjes koriander,
• 2 soeplepels sojasaus,
• peper en zout.
Bereiding
Snij iedere kippenborst in 4 smalle reepjes (in de lengte). Snij de lemon-grass stokjes in de lengte door en snij ze dan in stukjes van 10-12 cm. Rol er de reepjes kippenwit rond. Maak een marinade met de sojasaus, koriander, peper en zout. Laat de kip hier minstens 10 minuten in marineren. Plaats de stokjes in een geperforeerde stoomovenpan, stoom gedurende 3 minuten op 90°C. Serveer met sojasaus en rijst

Mini-balletjes van kipgehakt met pikante saus

Ingrediënten
Pikante saus: • 1 koffielepel gember, geraspt
• 1 knoflookteentje, fijngehakt
• 2 eetlepels bieslook fijngehakt
• 4 eetlepels sojasaus
• 2 eetlepels mirin
• 1 eetlepel bruine suiker
• ½ koffielepel pili pili vlokken
Mini-gehaktballetjes: • 350 g kipgehakt
• 1 ei
• 1 korianderbosje, fijngehakt
• 3 jonge uien, fijn versnipperd
• 1,5 koffielepel sesamolie
• 2 + 2 eetlepels maïsmeel
• Zout en peper
Bereiding
• Pikante saus: meng in een kom gember, look en bieslook. Voeg soja saus, mirin, suiker en pili pili vlokken aan de saus toe. Zout en peper erbij. Zet koel.
• Meng in een kom gehakt, ei, koriander, jonge ui, sesamolie en 2 eetlepels maïsmeel. Zout en peper erbij.
• Draai mini-balletjes met 1 eetlepel gehakt. Vorm de balletjes met de handen. Strooi het overblijvend maïsmeel over de handen opdat de balletjes niet zouden kleven.
• Giet een glas water in het onderste gedeelte van de stoomschaal. Vul de stoomschaal met de balletjes. Laat een beetje plaats tussen de balletjes opdat ze gelijkmatig zouden garen. Laat ze 3 min garen in de magnetron, stoomfunctie. Indien nodig doe je dit nog eens over.
Is lekker met sla en munt. Wikkel een balletje met munttakjes in een slablaadje.

Rollade van kip en asperges op zoete aardappelpuree

Ingrediënten (voor 4 personen)
• 150g kippenborst
• 1 andijvie
• 1 zak macadamianoten
• 1 bosje groene asperges
• 1 zoete aardappel
• 100 ml room
• 200 ml bouillon
• olijfolie
• witte wijnazijn
• basilicum
• zout, peper
Bereiding
Maak de kippenborst plat en strooi er peper en zout op. Blancheer de aspergetoppen, rol ze in de kippenborst, bevestig ze met een tandenstoker en bak het kort aan alle kanten in de olie. Schil en hak de zoete aardappel en kook het in de bouillon totdat het gaar is. Snijd te aardappel in stukken en meng deze stukken met de room door middel van uw Braun Multiquick handblender om een zachte puree te vormen. Hak de macadamianoten heel fijn met de hakker en roer ze in de puree. Maak de andijvie schoon, was en scheur het in stukken en meng het met een vinaigrette gemaakt van olijfolie, zout, peper, witte wijnazijn en verse basilicum. Plaats de puree in het midden van het bord en de andijvie aan de zijkant. Snijd de rollades schuin open, leg ze op de puree en garneer ze met basilicum. Goed om te weten: Vlees plet u voorzichtig met de palm van uw hand. Een houten hamer heeft als nadeel dat het malse of dunne stukken scheurt. Maar u kunt het vlees ook in een vriestas stoppen en er met een zwaar voorwerp op drukken. "Blancheren" houdt in dat groenten voor ongeveer 1 á 5 minuten in kokend water gedaan worden, waarna ze afgekoeld worden met ijswater. Hierdoor behouden ze hun heldere en mooie kleur. De groenten blijven stevig - beetgaar - en zijn ook langer houdbaar.

Warme Indonesische noedelsalade met kip

Kooktijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Ingrediënten (4 personen)
• 200 g eiernoedels
• 4 kipfilets zonder vel, in reepjes gesneden
• 1 eetlepel sesamolie
• 1 eetlepel arachideolie
• 2 rode uien of 2 sjalotjes, gesnipperd
• 1 stukje gemberwortel ter grootte van een duim, in luciferdunne reepjes
• 2 gekneusde teentjes knoflook
• 2 rode of groene Spaanse pepers, ontdaan van pitjes en fijngehakt
• 2 theelepels currypasta
• 1 eetlepel vissaus
• 200 g sperziebonen in de lengte gehalveerd
• 200 g champignons in plakjes
• 3 eetlepels sojasaus of tamarinde
• het sap van 2 limoenen
• 6 lente-uitjes, kleingesneden
• een bosje gehakte koriander
Bereiding
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en houd ze warm.
Verhit een wok en giet er de sesamolie in. Bak hierin de stukken kip 7 tot 8 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en houd deze warm. Giet arachideolie in de wok en vervolgens de uien, gember, knoflook, de pepers, de currypasta en de vissaus. Laat dit 2 tot 3 minuten bakken, en doe er dan de sperziebonen en de champignons bij. Bak dit nog eens 2 tot 3 minuten en voeg dan de sojasaus of de tamarinde toe en doe de kip terug in de wok.
Voeg de noedels toe en roer het mengsel goed door.
Haal van het vuur en voeg het limoensap, de lente-uien en de koriander toe.
Roer het gerecht nogmaals goed door en serveer het.

Wortelstamppot

Ingrediënten
• 1 kg wortels, geschraapt en in schijfjes gesneden
• 3 uien, fijngesneden
• 2 dl groentebouillon
• 4 grote aardappelen, in stukken gesneden
• 1 theelepel tijm
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 mespunt nootmuskaat
• 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
• 500 g kippenworst
• Zout en peper
Garnituur:
Een paar takjes platte peterselie
Bereiding
Gaar in een magnetronbestendige schaal de wortels, de uien en de aardappelen in de groentebouillon, magnetronfunctie (750 W), 25 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten uitlekken. Houd het kookvocht apart. Prak de groenten fijn met een vork of draai ze door een pureerzeef. Voeg aan de puree 1 eetlepel olijfolie en wat bouillon toe. Voeg de nootmuskaat en de platte peterselie toe. Roer zorgvuldig. Houd warm.
Verwarm een Crispplaat voor, 2 à 3 minuten. Bestrijk de worst met de overblijvende olijfolie. Laat garen met de Crispfunctie, 2 minuten aan elke kant.
Verdeel de stamppot en de kippenworst over de borden. Garneer met een takje peterselie.
Dien zo op. Vegetariërs kunnen de worst vervangen door quorn, een seitanworstje of tofu.

Moment...

Toegevoegd aan uw winkelwagen :


  • facebook
  • tweeter